Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en jeg ikke vet om er bifil/homofil. Hvordan går jeg frem?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei gutt 17 her! Vi hadde besøk av noen jeg ikke kjente fra før av men de skulle gå på skole med oss i en uke og noen dager. De virket hyggelig og begynnete å ta kontakt. Jeg plutselig et spesielt øye for han(1) enne og kjente følelser jeg ALDRI NOEN GANG har følt før. Jeg sier til meg sjøl at eg e bifil men svert få vet det. Jeg opnet meg siste kvelden til kompisen (2) til han(2) eg er forelska i han (1) at eg var bifil. Han (2) sysn det var søtt men viste sånn halvveis at han (1) ikke var bifil/homofil. Men var ikke helt sikker Det andre er at de dro her for noen dager siden og at jeg slitee med deprisjon og savner han jeg er forlska i utrolig mye jeg vet også at han savner meg. Men jeg vet ikke om han savner meg på samme måte som jeg savner ham. Så hvordan går jeg frem og hva burde jeg gjøre....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Jeg forstår det slik at du fortalte til kompisen til han du er forelsket i at du er bifil og at du er du forelsket. Han tror ikke at han du er forelsket i er homofil eller bifil, men vet ikke sikkert.
Det du kan gjøre er å ta kontakt med han du er forelsket i å spørre hvem han forelsker seg i. Hvis det er bare jenter, vet du at det ikke kan bli noe mellom dere. Da vil du få kjærlighetssorg, kanskje mer av de triste følelsene du har nå. Det er tungt! Man kan kjenne seg ensom, avvist, og at alt er tungt, svart og trist. 
Da må du finne en å snakke med hvordan du føler det. Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Da får du en å reflektere sammen med en, en som forstår og som kan hjelpe deg med å sette ord på følelsene dine, og hva du kan gjøre for å bearbeide de. Se også den vedlagte artikkelen om kjærlighetssorg. 
Hvis han er bifil eller homofil, kan du spørre om han følte noe for deg, når de var på besøk. Kanskje er det bedre å vite enn å ikke vite, selv om det kan være tungt? 
Tenk gjennom det som står her og les artiklene. Snakk med vennene dine, eventuelt de hjemme og helsesøster. Ivareta deg selv! Sikre deg at du får nok søvn, nok mat og drikke. Hvis du trener, tren. Det hjelper. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme tilbake. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil