Hopp til hovedinnholdet

Hjelp! Jeg har aldri lyst til å se en jente igjen, men vi går på fotball sammen! 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg begynte nettopp på ny skole siden jeg ikke likte meg på den forrige. Igår så var jeg med en jente fra min forrige klasse å vi snakka med en gutt og han spurte om vi synes han var kjekk jenta fra klassen min sa nei jeg sa han var dritkjekk. Så idag var hun jeg var med igår med en jente jeg hater fra den forrige skolen min, vi har alltid konkurrert mot hverandre og hun har alltid vært slem og sjalu på meg. Idag sendte hun meg en video om att de facetima med han og han sa til dem att jeg sa han var dritkjekk. Så sendte hun meg en video på Snapchat da hun spurte meg om det var sant og jeg fant på en tullete unnskyldning. Har aldri lyst til å se henne igjen men vi går på fotball sammen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg synes det var litt vanskelig å tyde hva du egentlig spurte om her. Jeg forstår det sånn at du kjenner en jente fra din gamle skole, som du misliker sterkt. Du sier at hun er venn med en jente du kjenner fra den nye skolen din, og at du nå løy litt om en hendelse til dem. Jeg tror det du hovedsaklig spør om her er hvordan du skal unngå denne jenta som du misliker. 


Siden du sier at dere går på fotball sammen, så blir det nok ganske umulig å aldri se henne igjen. Men det er mulig å unngå henne. Du velger jo egentlig selv hvor mye energi du skal bruke på denne jenta. Om du sier at du ikke liker hun og ikke vil ha hun nær der, så kan du prøve å blokke hun litt ut av synsfeltet ditt. Det er helt lov å unngå å fokusere på ting som bare er negativt i livet ditt. 

Og når det angår denne lille hvite løgnen din, så ordner det seg nok. Jenta fra den nye skolen var jo der når du sa dette til gutten, så hun sa nok det samme til denne jenta du ikke liker. Derfor vet de nok at du løy, men det er ingen stor løgn så det går nok helt fint. Du kan - om de spør- si at du ble nervøs og usikker når du ble spurt sånn, og at det var derfor du sa det. 

 

Dette ordner seg nok. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Lyver du?

Velger du løgn fremfor sannhet noen ganger, og hvorfor blir det slik? Samvittigheten vår reagerer når vi lyver, men hvis det blir en vane å lyve, slutter samvittigheten etterhvert å virke så go...

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse