Hopp til hovedinnholdet

Lurer litt på en kinkig situasjon jeg har havnet oppi,

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei :-) jeg lurer litt på en kinkig situasjon jeg har havnet oppi, for 3 år siden ble jeg kjent med ei jente, hun bor langt unna, og jeg har fortsatt daglig kontakt med henne. for 4 måneder var vi mye sammen, og ting begynte og utvikle seg :-) fant ut at jeg fikk følelser for henne, og var helt sikker på at gjensidig. hun sa til og med at liksom "crushet" på meg og sånn. da jeg møtte henne igjen et par måneder senere, så klarte jeg ikke være meg selv rundt henne, og følte alt bare raste sammen, det endte med "la oss fortsette og være venner" en typisk "rejection" ungikk henne en liten stund, da fikk hun visstnok helt noia, gråt og sendte meg mye meldinger, sa hun ikke visste hva hun vil. møter henne igjen om en måned sammen med noen venner, og vet ikke hva jeg skal gjøre fram til da.. føler at jeg er litt sånn "friendzona" men samtidig er den siste plassen jeg vil befinne meg. vurderer og slutte og prate med henne en måneds tid så kan jeg framtre som det jeg er for henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er ikke så lett når situasjonen ikke utvikler seg slik du hadde ønsket eller forventet. Følelser kan være vanskelig. 
Din opplevelse nå er at du føler deg litt "friendzona". Det er alltid lurt å lytt til sin egen magefølelse, selv om det ikke alltid er slik du ønsker at det skal være.
Jeg synes det høre lurt ut å ta et skritt tilbake og ikke ha noe særlig kontakt med henne frem til dere møtes om en måneds tid. Det vil gi deg muligheten til å vurdere situsajonen, og gjøre det lettere for deg å ta et valg på hva du gjør videre.
Det er vanskelig å forholde seg til en person som gir uklare signaler på hva hun vil. Avviser deg først for så å bli helt fra deg når du unngår henne. Til å igjen ikke vite hva hun vil.
Det beste rådet jeg kan gi deg er at du ikke må la noen leke med følelsene dine. Vær tydelig på hva du er ute etter og ønsker. Dersom det du føler ikke er gjensidig, må du vurdere om du vil være i stand til å ha et vennskap eller om det beste er å gjøre en rent brudd og gå videre.

Det kan være lurt å snakke med en nær venn om det som skjer, slik at du kan få gode råd og støtte. Et godt råd er å tenke på hva du ville ha gitt av råd til en venn i en liknende situasjon.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse