Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg si eller gjøre etter å ha hatt samleie?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en 14 år gammel jente og liker en gutt skikkelig godt, vi har holdt av og på flere ganger så det er ikke så kleint imellom oss, men idet siste har han spurt meg om å ha samleie og om jeg er klar for sånt, jeg føler at jeg er det. Men er både redd for at kondomen skal sprekke elns eller at det vil gjøre vondt, men jeg tenker også mye på hva som skjer etter samleie, hva sier man og hva gjør man? Tenker at etter samleie blir det kleint, vær så snill å svar:))

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14!

Takk for spørsmål.

Det som er ok å tenke litt over, er at det kun er du som bestemmer om du skal ha sex og som kan kjenne om du er klar. Er du usikker eller har lyst til å vente, er det helt ok og fint. 

I spørsmålet ditt, forteller du at du er redd for at kondomet skal sprekke når du har sex. Det er veldig lurt av deg å tenke at du skal bruke prevensjonsmiddel for å ikke bli gravid. Men, kondomer er det minst sikre prevensjonsmidlet en kan bruke. Snakk med helsesøster og få veiledning om hvilke prevensjonsmiddel som kan passe deg. I tillegg til hormonellprevensjon, er det også lurt å bruke kondomer for å ikke bli smittet av sykdommer. 

Skal sex bli en god opplevelse både for deg og han du skal ha sex med, er det ok å snakke sammen på forhånd om hva dere vil gjøre og hvilke former for stimulering dere begge trenger for å få orgasmer. Det er ikke uvanlig at en kan kjenne seg usikker på hva en skal si og gjøre etter å ha hatt sex. Får dere til å snakke sammen om sex før dere prøver det ut, vil det også bli lettere å snakke sammen etterpå. Noen liker å fortsette å ligge sammen og kose med hverandre, noen blir trøtte og sovner, andre prater helt vanlig sammen. Noen synes det blir så flaut at de bare kler på seg og går. 

De første gangene en har sex med noe, blir det gjerne litt rart og merkelig. Ofte får en heller ikke orgasmer. Etterhvert som en blir eldre og får mere erfaring, går det seg til og det blir fint og deilig. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg vet ikke om jeg vil ha sex eller ikke?

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg vet ikke om jeg er klar for å ha sex. Jeg har litt lyst på det og føler jeg må siden "alle andre" har det, men samtidig er jeg veldig usikker på om jeg er klar.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse