Hopp til hovedinnholdet

Jente på 17 år som holder på med en som er 23 er dette drøyt? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 17 år som holder på med en som er 23 er dette drøyt? jeg har ei venninne som mener at dette ikke er så ille. men når jeg var 15 så var jeg i lag med en som var 17 og det var tydeligvis drøyt?? jeg møtte han på en venninne tur til oslo og selv om han e 23 så er vi like moden og har samme interesser. han kommer da oppover for å besøke meg i nord norge etter jul og skal da være hær i 1 uke. men jeg er litt bekymret over reaksjonen til foreldrene mine.. pappa er selv ilag med ei som er 18 år yngre og de er gift og har unger. så 6 år er vel ikke så ille?? hvis du har/hadde en datter på 17 som var ilag med en som var 23 hadde det vært greit??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Aldersforskjell kan være en utfordring når man er på din alder.  Det blir sagt at kjærlighet ikke har noen alder, men jo yngre du er jo mer vil aldersforskjellen utgjøre. Dere vil ha ulike ståsteder, livserfaringer, forventninger til forhold, og modenhet. Det er som sagt ikke alltid selve forskjellen i alder som er av størst betydning, men livserfaringer, modenhet og interesser. Derfor kan 6 år være mye når man er 17 år, men har mindre å si etter hvert som man blir eldre.

Det du bør gjøre er å ta en prat med foreldrene dine om dette, slik at de er klar over hva som skjer. Jeg tenker det er uaktuelt å få besøk uten at foreldrene dine synes det går greit.
Snakk med dem om dette, og få deres tanker om det som skjer mellom dere to. Det kan tenkes at du synes det er litt drøyt, men det blir en diskusjon dere må ta.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell