Hopp til hovedinnholdet

Slått opp med kjæresten

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. For 7 uker siden ble forholdet mitt med eksen slutt. Vi hadde vært sammen i 9 måneder, og han var min første ekte forelskelse. siste 2 månedene var fulle av krangling og usikkerhet. Vi bodde to timer unna hverandre, og sjalusi var derfor et veldig stort problem. Pga all kranglingen mistet jeg etterhvert litt følelser for han, og det føltes ut som forholdet vårt var helt ødelagt, så vi ble enige om at det beste var å gjøre det slutt. Han tror fortsatt det, men jeg savner han alt for mye. Det gjør liksom vondt og jeg sutrer veldig mye til han pm det føler jeg... vi holder fortsatt kontakten, og han sier han fortsatt elsker meg ogsånn, men at han ikke er villig til å prøve igjen. Han sier at derfor vi hadde bodd samme sted hadde vi fortsatt vært sammen. Jeg vil virkelig ha han, men vil ikke ha forholdet tilbake sånn det var. Det er veldig vanskelig å ikke ha han lengre og jeg snakker mye med han om det. Hva burde jeg gjøre? Har åpnet meg helt opp om hva jeg føler. jente 15år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er en vanskelig situasjon, men som jeg tror mange vil møte på en og flere ganger i livet. Det å ha kjærlighetssorg er veldig vanskelig, men også en vanlig følelse. Slik jeg forstår det, føler du det veldig sterkt for denne gutten, samtidig som han har klart og gå videre. Jeg skjønner at dette er veldig tøft. Fra min erfaring vil jeg si at selv om det ikke føles sånn nå, blir det bedre. Tid leger faktisk sår. For meg tok det nok i underkant av et halvt år før jeg følte jeg hadde kommet meg over en kjærlighetssorg.

Jeg har egt. ikke noen veldig smarte tips. Det som er viktig er at du som sagt vet at dette ikke er noen uvanlig følelse og at det blir bedre etterhvert. Hvis du har dette i tankene kan det hende det blir lettere for deg gjennom denne vanskelige tiden.

Det som gjør at en kjærlighetssorg kan være så intens og langvarig er at den ofte kan gå over i en slags depresjon. Man mister lit mål og mening med livet. Det hjelper å snakke med noen. F.eks. en venn, et familiemedlem, en lærer eller benytte deg av et lavterskel tilbud som å skrive her på ung.no eller helsesøster.

Hvis du virkelig vil bli sammen med han igjen kan du jo prøve og snakke med han, men det virker som at du allerede har prøvd dette og at han har sagt nei. Da ville jeg anbefalt deg å prøve å gå videre inntil videre, selv om jeg vet at dette slettes ikke er lett. 

 

Håper dette var til hjelp, se vedlegg for mer hjelp.
Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hvordan fortsette å være venn med eksen?

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Å være venner med ekskjæresten kan være både fint og krevende. Selv om forholdet er over betyr jo ikke det at dere ikke kan være venner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse