Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli sammen med en på 18 og ha sex?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14 år gammel jente som liker en gutt og han liker meg, men det er ett problem..Det er at han er noen år eldre enn meg..Han er 5 år eldre enn meg så han er da 18 eller blir 18 da snart..Veit ikke helt hva vi skal gjøre, fordi vi veit at vi ikke kan være.Men vi klarer ikke å holde unna. Og vi har ikke tenkt til å ha sex, fordi han sier at jeg burde ikke ha det, og at jeg burde vente..Så han forstår gange mye og er en veldig hyggelig fyr.Håper jeg får noen bra råd, og svar på dette spørsmålet:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår problemet og at du har følelser for gutten. Dette er helt normalt! 

Likevel er det slik at aldersforskjell kan by på slike spørsmål du presenterer, som når det er greit å ha sex. Det kan også oppstå mange andre spørsmål, for eksempel hvordan dere lever livene deres generelt og hva som forventes av den andre i forholdet. En på 14 år og en på 18 år vil ha ganske forskjellige svar, fordi man er på forskjellige steder i livet. 

Loven i Norge sier at seksuell lavalder er 16 år. Dette er fordi kroppen utvikler seg mye, og når man er yngre er man kanskje ikke helt klar fysisk. Å ha sex kan også ha noe å si for det psykiske, som følelser og lignende. 

Jeg råder deg til å tenke nøye i gjennom hva du faktisk vil. Kanskje blir det mange problemer i et eventuelt forhold, fordi dere vil forskjellige ting. I tillegg bør du respektere din egen kropp og ikke gjøre noe den ikke er klar for. Ta gjerne en kikk på linken!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell