Hopp til hovedinnholdet

Gutt 13 liker bestevenn. Burde han si det?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 13 som har følelser for en gutt. vi er bestevenner. Jeg har fortalt han at jeg er homo. men jeg liker han. Jeg fortalte han også at jeg syntes at han var søt på starten av skoleåret. men han sa at han ikke var homo. jeg har veldig lyst til å kline med han. og bli kjærester. Men jeg vil ikke at noen skal få vite om det. burde jeg si til han at jeg er forelska i han eller ikke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13

Så fint at du skriver til oss, og så hyggelig å lese at du har en bestevenn du kunne komme ut til, og som forhåpentligvis har akseptert deg for det.

Det virker som at det er litt komplisert for deg å være forelsket i han, og det kan jeg godt forstå. Ikke bare fordi dere er bestevenner, men også fordi han selv ikke er homofil. På grunn av det vil det nok dessverre være usannsynlig at det kan bli noe mer mellom dere, selv om du så inderlig skulle ønske det.

På samme måte som han forhåpentligvis respekterer at du er homofil, bør du ogsål respektere at han ikke er det. Om du skal fortelle han at du liker han er nok en vurdering du må ta alene ut fra hva du tenker vil være best. Vil dere kunne fortsette som bestevenner om du forteller det? Vil det bli enklere for deg dersom du kan være ærlig med han om at du liker han? Vil det på noe vis kunne ødelegge det gode vennskapet dere har? Vil han eller du, eller eventuelt begge to synes det blir ukomfortabelt å henge sammen i etterkant vil det kanskje ikke lønne seg å fortelle det.

Et annet alternativ er å ta tiden til hjelp, kanskje vil disse følelsene for han gå over, og kanskje vil du få følelser for en annen som også er homofil? Det finnes heldigvis mange andre homofile gutter der ute som du kan forelske deg i og som kan forelske seg i deg. Så selv om det ikke skulle bli deg og bestevennen din som blir kjærester, så er ikke slaget tapt av den grunn. :)

Dersom dette er noe du ønsker å snakke mer om er du hjertelig velkommen inn på Youchat. Der kan du snakke med andre unge skeive om dette, og eventuelle andre ting du ønsker å snakke om.

Legger ved noen artikler du kan se på. Håper dette kan være noe til hjelp :)

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme tilbake. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv