Hopp til hovedinnholdet

De lukter at jeg er kåt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

På trening så e det en gutt så jeg er kåt på. Han er 3 år eldre enn meg. Det er 2 andre gutter der også så er 3 år eldre enn meg og de driver og snakker om meg til andre på laget at jeg er kåt på han og at de lukter det osv. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det er helt normalt å være veldig kåt, og omtrent "hele tiden" når man er på din alder. I stedet for å tenke på det at du er mye kåt (på akkurat denne gutten) som et problem, er det bedre å være glad for at du blir kåt og kan ha så mye glede av sex med deg selv. Bruk den til å være utforske deg selv og finne nye måter å bli tilfredsstilt på.

Kroppslukten endrer seg faktisk med følelser. Har du for eksempel angst, vil du lukte helt annerledes enn om du er kåt. Det er hormoner og endorfiner som skilles ut etter hvilken "sinnstemning" du er i, og avgjør hvordan du lukter.

Dette er ikke lukter du direkte lukter slik som for eksempel svettelukt eller parfyme, men duftstoffer som hjernen kan fange opp ubevisst. Men det krever et visst nærhet (man kjenner det ikke på lang avstand). 

Dette er det ikke så mye man kan gjøre med, det er en helt naturlig og automatisk prosess som du ikke kan styre. 

På en annen side, vil jeg anta at det kanskje mer er din oppførsel i denne guttens nærvær som de registrerer, og tolker ut i fra? Du kan jo tenke gjennom om du er like naturlig i hans nærvær som i andre gutters nærvær? Det er jo ikke alltid lett å oppføre seg normalt når man er kåt og/eller forelsket, men kanskje er det noe du kan forsøke å justere på her?

Jeg synes ikke du skal bekymre deg for dette. Det er en naturlig og ærlig sak at du blir kåt på han - sånn er det bare. Kanskje disse guttene er misunnelig? Hva med å møte det med et "Ja, og hva så?".

Håper dette kan være til litt hjelp for deg.

Lykke til.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse