Hopp til hovedinnholdet

Hun er forelsket i læreren, men vil at det skal ta slutt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 13, og er ekstremt forelsket i læreren min. Har lest igjennom noen tidligere spørsmål om dette temaet, og har virkelig prøv å sagt til meg selv at dette aldri kan bli noe av. Men hver gang jeg ser han kribler det i magen, og jeg klarer ikke slutte smile. Han er 25, så aldersforskjellen er også et problem. I tilleg til at han er læreren min, og at det aldri kan bli noe av:( Føler meg bare så hjelpesløs. Jeg var prøvd alt, jeg virkelig prøvd å komme over han. Men det funker ikke. Han har samboer og venter barn, ig jeg merker at keg blir veldig sjalu. Noe som jeg igså gjerne vil få bort. Dette er vel egentlig ikke et spørsmål, men trengte bare å få det ut. Og hvis du/dere har noen tips til hvordan jeg kan komme over han så vil jeg gjerne vite Jente 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (13)

Takk for at du skriver til ung.no. Noen ganger hjelper det å få tankene ut, ved å skrive til oss:)

Veldig mange har opplevd akkurat det du opplever nå; å være forelsket i læreren sin. Som du også skriver, så kan det ikke bli noe av. Det er en stor aldersforskjell dere i mellom, han er voksen og han er din lærer. Det er faktisk ikke lov.

Det er ikke alltid så lett å kvitt en forelskelse. Det kan ta litt tid, men det er noen ting du kan gjøre for å prøve å få den til å gå fortere over. Du har allerede gjort noen av tingene:

* Si til deg selv at det kan ALDRI bli noe mellom dere
* Læreren din har sin egen familie
* Det er ulovlig for han å bli involvert med en elev

Det er ikke lett å bare skru av følelser, men med tiden vil det gå over. 

Hvis du føler at du vil snakke med noen om dette, kan det være lurt å ta en tur til helsesøsteren på skolen din eller Helsestasjon for ungdom

Les også artiklene under.

Lykke til og ta godt vare på deg selv:)

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Vært forelska i treneren eller en lærer?

...og hvordan taklet du det? Del dine erfaringer og tips med andre i kommentarfeltet.

Gå til vote

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell