Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke om jeg har de samme følelsene for kjæresten min lenger?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har vært i et forhold nå i snart 3 år. Har det egentlig ganske bra med typen min, og vi har mange av de samme interessene. Hver gang vi er sammen vil jeg bare være mer med han, men jeg har lurt på om jeg har de samme følelsene lenger. På den andre siden har jeg startet på skolen i ny klasse, og det er en kjempe sjarmerende gutt som flørter konstant med meg. Forsvinner inn i en rosa boble hver gang jeg har vært rundt han. Jeg får dårlig samvittighet ovenfor typen min, og jeg prøver å nekte meg selv å tenke på han andre. Tanken på å ikke skulle være med typen gjør meg utrolig lei meg. Vet ikke hva jeg skal gjøre? Skulle egentlig ønske han ikke hadde kommet inn i bildet, da hadde alt vært så mye enklere.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no. 

Det er mange som kan kjenne seg igjen i det du beskriver. Du har en flott kjæreste, men kan likevel kjenne at du tenker og blir sjarmert av en gutt i klassen som flørter med deg. Det er ikke alltid like lett å styre følelsene sine i forhold til hvem man blir sjarmert av. 

Slik jeg forstår det får du dårlig samvittighet. Du ønsker å få råd om hvordan du kan slutte å tenke på gutten som flørter med deg. 

Du kan selv styre tankene dine. Om du ønsker å være sammen med kjæresten din, bør du aktivt fokusere mer på han og forholdet. Bestem deg for å slutte og  tenke på gutten i klassen. 

Dersom du kjenner at du tenker på han kan du svitche over på noe annet f.eks snakke med en venninne, lese noe i en lærebok osv. Kanskje du skal prøve å holde deg litt unna han en periode også? Tenk godt gjennom om du selv hadde likt om en annen jente hele tiden flørtet med kjæresten din og han lot det skje? 

Et kjæresteforhold må bygge på gjensidige følelser, tillit og respekt for hverandre for at det skal oppleves som et godt forhold. Tenk godt gjennom hva kjæresten din betyr for deg og hva som vil være konsekvensene om du ikke lenger var kjæreste med han. Da vil du finne ut hvilke følelser du har for kjæresten din:)

 

Jeg håper svaret mitt var til litt hjelp for deg.

Lykke til videre med kjærligheten. 

 

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse