Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke at kjæresten min skal bli voksen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært sammen med min kjæreste i litt over ett år og vi har det fint, bare ett problem, jeg vil ikke at han skal bli 18. Fyller selv 16 i år. Jeg gruer meg hele tiden til han blir 18 og må begynne å jobbe og ikke får de samme feriene som meg, men også det med førekort. Jeg har sagt dette til han, men vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre for å takle det. Jeg begynner bare å gråte bare av å tenke på det. Vil vi skal være på lik linje og oppleve alt likt, samt at jeg ikke vil ha en «voksen» kjæreste. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Så bra at du har en kjæreste som du har det så bra sammen med. Men jeg forstår at du er fortvilet og lei om du har alle disse tankene om at det kommer til å bli vanskelig når kjæresten din blir eldre og bla. får førerkort før deg. Og hvis du tenker at det blir feil at dere ikke opplever alt til samme tid, forstår jeg at det blir utfordrende for deg.

Men det kan også bli utfordrende for forholdet. For er det rimelig å forvente at din kjæreste skal forstå at han må vente på deg med alt? Det kan jo også hende at det kan ha endel fordeler at kjæresten din er eldre enn deg og får førerkort før deg?

Dessuten kan det hende at dine bekymringer er uten grunn og at din kjæreste vil ta hensyn til at du er yngre enn ham og ikke kan gjøre de samme tingene. Men husk at om du presser ham og bruker mye tid på disse bekymringene, kan det også bli et problem i forholdet, og det bør det ikke bli. Skal et forhold holdes sunt og godt, må en også gi hverandre friheter og stole på hverandre. Les artikkelen om forventninger til et kjærlighetsforhold, som jeg legger ved svaret,

Samtidig er det viktig å vite at det er dine tanker og bekymringer som påvirker følelsene dine. Noen ganger i livet må en godta at ting skjer som en ikke kan bestemme over. Kanskje du skal bruke mindre tid på bekymringer omkring dette temaet og se om du kan finne andre måter å tenke om det? Da vil du se at du blir mindre trist og lei. For tankene du har om dette er både unyttige og lite hjelpsomme for deg.

Det går nemlig an å finne måter å håndtere slike vanskelige tanker og bekymringer. Da kan en øve på noe som heter "Psykologisk førstehjelp". Les om dette i artikkelen jeg legger ved svaret.

Men mange ganger kan det være litt vanskelig å skulle endre måter å tenke på, for en tror sånn på sine egne tanker at en ikke helt forstå hvordan en kan få til å tenke annerledes.

Da kan det være lurt å snakke med noen som kan hjelpe deg. Jeg vil derfor anbefale deg å ta en prat med helsesøster på skolen, eller helsestasjon for ungdom. Sammen kan dere finne ut hva du kan gjøre når de vonde tanken og fortvilelsen dukker opp.

Jeg legger også med noen artikler som jeg tror du kan ha god nytte av.

Håper dette var til hjelp for deg.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse