Hopp til hovedinnholdet

Eg liker ein fyr som er 22 år,han er snill og grei mot meg. Men folk sier at han går på dop.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei!
Eg lurer på ein ting.Eg liker ein fyr som er 22 år,han er snill og grei mot meg. Men folk sier at han går på dop,og vist eg blir sammen eller er med han,vil han berre lure meg,det sier folk.Eg vil jo vere venn med han,men eg har jo lyst til og bli sammen med han,men eg ha sagt at eg vil bli bedre kjennt.Men kva skal eg gjøre.Eg er litt skeptisk på han fyren og eg er skeptisk på folk,om di kanskje lyver til meg.Og eg er redd får og spøre han i tilfelle han blir sur på meg,og vist han da går på dop vil banke meg.
Vær så snill og hjelp meg,er litt redd:S
Helsing Nærvøsjente:S
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg synes du bør tenke deg godt om og høre på hva vennene dine sier til deg. De vil ikke at du roter deg bort i noe som det er vanskelig å komme ut av igjen.

Flere faktorer trekker hele forholdet litt i tvil. Jeg vil gjerne fortelle deg min mening om dette, men til syvende og sist er du som bestemmer.

Du bør tenke deg godt om fordi han er mye eldre enn deg. Han har voksne venner og har helt andre interesser enn deg. Mens du fortsatt går på skole, er han muligens yrkesaktiv. Når du skal gjøre lekser, er han ferdig for dagen og har lyst til å være sammen med deg.
Vil han akseptere dine venner som er mye yngre enn ham? Hvordan tenker han i forhold til sex? Hvorfor vil han være sammen med noen som er mye yngre enn ham?

Det er flott at du vil bli bedre kjent med ham først. Ikke forhast deg og ta deg god tid. Snakk litt med vennene hans også. Spør heller vennene hans om han ruser seg, så slipper du spørre ham direkte (hvis du kjenner dem godt).
Hvis han doper seg, bør du trekke deg unna. Han er sikkert snill og grei mot deg, hvis han er i humør til det, men dette kan skifte fort, hvis han ruser seg.

Du er ei fornuftig jente som kan ta en god avgjørelse om dette. Er du i tvil om hva du skal gjøre, kan du også snakke med helsesøster eller legen på helsestasjon for ungdom om dine bekymringer.

Lykke til:-)

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om reklame?

Hvor kan du få tak i klistremerket "Reklame - nei takk!"