Hopp til hovedinnholdet

Crushet mitt sier han ikke liker meg, men jeg tror ikke på han.

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei min crush sa til meg nylig ikke interessert , men eg har sett flere tegn at han liker meg han til og m beskytta meg fra å kutte meg men han er en sjenert gutt , eg har på følelsen han er ikke klar for ett forhold ennå , eg vet han er lærling så han er vel opptatt m jobb og skole . han har hatt stor forelskelse på meg i årevis men kver gong eg innrømmer mine følelser sier han ingenting og trekker unna , han har gitt meg komplimenter , beskytta meg fra mobbing , ser veldig ofte på meg , flørter m jenter rett foran meg , eg har gitt en notat som sto i love you og han hoppa m gleda og han smiler til meg ofte , men i d siste årene har han trekket seg unna (har ikke snakket m kverandre ) og han har oppført rart han har aldri vore i et skikkelig forhold fra før av og m ser sjelden kverandre fordi m har hatt skole og sånt , m har aldri hunget m kverandre , eg er ganske sikker at han liker meg , eg tror han ikke er klar enda men siden han liker meg kommer han til å innse hva han har gjort ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg skjønner at du er forvirret med tanke på den historien dere har, og at han alltid har vært det for deg på den måten du beskriver.

Jeg tenker likevel at dersom han sier til deg at han ikke liker deg så er det dette du må forholde deg til. Det er på en måte vanskelig å tvinge sannheten eller følelser ut av noen dersom de ikke ønsker eller er klar for å åpne seg selv. Det kan hende at det stemmer at han bare ikke er klar, eller at han er redd slik du tror, men det kan også hende at det stemmer når han sier at han ikke liker deg slik lengre. For meg er det umulig å si noe om.

Det du kanskje kan gjøre er jo å prøve å ha en god og ordentlig samtale med han, hvor du sier til han noe av det du skriever her. Du kan forklare at du føler du får litt miksede signaler, og at du ønsker at han skal være ærlig dersom han har følelser, selvom han kanskje syntes det er skummelt. Du kan jo forklare at du ikke forventer noe forhold eller noe slikt, men at du ønsker å vite hva han føler på ordentlig. Dersom han er usikker kan kanskje dette gjøre han tryggere og føre til at han åpner seg. Dersom han fremdeles forteller deg at han ikke føler det på den måten så er det noe du må forholde deg til og stole på. Det er nok ikke så mye annet du kan gjøre.

Det kan være tøft og vondt å bli avvist, og derfor kan det være fint å snakke med noen dersom du opplever det og syntes det er trist og vanskelig. Nedenfor legger jeg også blant annet ved en artikkel som kan være til hjelp i en slik situasjon.

Jeg håper dette var til hjelp og ønsker deg lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme som deg. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse