Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min flørter med kjæresten min, hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13. Jeg har en kjæreste som jeg elsker sååå sinnsykt høyt! Og han elsker meg, vi har et ganske bra forhold:) Men jeg har en venninne som sa at hun likte kjæresten min. Og det virket ikke som hun brydde seg om mine følelser, viss du skjønner hva jeg mener. Hun lo bare og hun flørter mye med han. Jeg vil jo ikke at vi skal bli uvenner. Men jeg vil heller ikke miste kjæresten min:( Jeg kan jo heller ikke akkurat få henne til å slutte og ha følelser for han. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal gjøre? Skal jeg gjøre noe. Men jeg synes ikke akkurat det er greit at hun ikke tar hensyn til hva jeg føler.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, Jente 13 år!

Det er kjempe fint at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe! Vennskap og kjæresteforhold er ikke alltid så lett å balansere og det kan lett oppstå små konflikter. Det er kjempe fint at du er i et forhold som både du og kjæresten din trives i og at du har lyst til å fortsette å være i forholdet samtidig som du beholder vennskapet du har med venninnen din.

Du skriver at du synes det er dårlig gjort av venninnen din å ikke ta hensyn til dine følelser. Det virker rettferdig å føle seg såret når en god venn oppfører seg på en måte som sårer deg. Mitt beste tips vil være å snakke med venninnen din. Kanskje du kan være åpen og ærlig om hva du føler og fortelle henne at det hun gjør sårer deg. Når man er forelsket så er det ofte vanskelig å tenke på hva slags konsekvenser det man gjør kan ha for andre. Kanskje venninnen din ikke sårer deg med vilje, men at hun liker kjæresten din veldig godt? 

Som du sier så er det ikke noe koselig at hun flørter med kjæresten din. Jeg vil  forsatt anbefale deg å snakke med henne. Det er nok ikke så lett å få henne til å slutte å ha følelser for han, men dersom du tar initiativ til å ha en samtale så gir det rom for begge to til å gi sitt syn på saken. Kanskje dere får snakket ut og at det blir lettere for deg å både beholde venninnen din og kjæresten din? Du kan fortelle henne at du synes det er vanskelig å ikke være irritert på henne når det ikke virker som at hun bryr seg om følelsene dine, og at du gjerne vil prøve å snakke om det fordi du vil fortsette å ha henne som venninne.

Det ligger ved noen artikler som jeg tror kan være hjelpsomme. Lykke til også håper jeg det løser seg for deg!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse