Hopp til hovedinnholdet

Liker en gutt som er tre år eldre enn meg.

Jente
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som fyller 15 snart. Jeg har et problem. Jeg liker en gutt som e tre år eldre enn meg, det betyr at når jeg fyller 15 blir han 18. Jeg klarer ikke å slutte å tenge på han, jeg er god venn med han, men vet ikke hva han synes om meg. Vet ikke om jeg kan bli sammen med en som er 18 når jeg er 15 eller om jeg heller burde vente til jeg er 16? Mange sir at det er for stor aldersforskjell, men mange sier at det går fint så lenge dere ikke har sex før jeg er fylt 16? Hva skal jeg gjøre?

Besvart 03.09.2018 09:47
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du tenker litt på dette. Det er vanskelig å gi noe godt svar på hva som er riktig når det kommer til aldersforskjell i et forhold. Rett og slett fordi det varierer fra situasjon til situasjon. I noen tilfeller vil en forskjell på tre år føles veldig stor, mens for andre føles det naturlig og fungerer. Det er nok slik at du/dere vil være de beste til å besvare det spørsmålet. 

Det stemmer at den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år, og dermed har ikke en person over 16 år lov til å ha sex med noen som er under 16 år. Det er jo likevel ikke ulovlig å være kjærester. Derfor blir det igjen opp til deg/dere å finne ut av om forholdet kan fungere. 

Jeg tenker at dersom du liker han veldig godt så er det jo mulig å prøve å finne ut av om han kanskje liker deg også, også sakte men sikkert ta det der i fra. Dersom han liker deg så må dere jo finne ut av om dette er noe som kunne ha fungert mellom dere. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell