Hopp til hovedinnholdet

Hva er kravene når jeg blir sammen med en muslim?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jente (15). Ja dette har om forelskelse men og det er rett mellom den religion det er om. Jeg har blir forelsket i en gutt (16) som er Muslim. Jeg har lest masse om en Norsk jente kan bli sammen med en Muslimsk gutt, men har ikke funnet det riktig svare. Damer/jenter bruker hijab i familen. Jeg og han har gått i same klasse med han i 4-5år. Vi er venner og dumme meg har sakt at jeg liker han. Men fikk ikke så veldig mye respons tilbake. Mitt spørsmål er: vis han ville kunne han ha blitt sammen med en norsk jente, uten konflikter? Må man bruker hijab? Hva er Haram og Halal? Hva skal jeg gjøre videre?

Besvart 02.11.2018 08:51
 

Svar
Hei

Så bra at du skriver til oss på ung.no

Haram betyr at noe ikke er lov.

Halal er en slaktemetoden som en del praktiserer på dyr. Noen muslimer spiser ikke kjøttet hvis det ikke er slaktet på denne måten.

Muslimer er ikke en gruppe med mennesker, de er ulike, akkurat som kristne.

Noen praktiserer en streng tolkning av sin hellige bok, andre ikke.

Hvis du blir kjæreste med gutten du er forelsket i, er det lurt å snakke med ham om hvordan hans familie praktiserer sin religion. Det er også lurt å finne ut hvordan han ser for seg fremtiden, og hvilken rolle han syns du bør ha.

Ofte er det vanskelig å leve mellom to kulturer. Legger ved en artikkel om det. Den bør du lese, og forsøke å sette deg inn i hvordan han opplever det. 

Selv om dere ikke er kjærester, kan det være fint for både ham og deg å snakke om hvordan det er å være deg - og hvordan det er å være deg.

Masse lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse