Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en gutt som er 2 år yngre enn meg, tør ikke vise det for jeg er redd for å bli mobbet.

Jente 13 år
 

Spørsmål
Heisann, ung.no (:
Takk for en flott side, hjelper mye ^^ <3
Jeg har noen spørsmål.. Vet ikke helt hva jeg skulle sette som "kategori", så jeg satt den på "diverse".

1. Hva er mest vanlig:
a) Gutter liker eldre jenter
b) Gutter liker yngre jenter
c) Gutter liker jenter på samme alder

Det finnes nok ikke noe fast svar, men hadde vært fint om du kunne sagt hva som er mest "vanlig", altså for 11-14 år.

2. Hva er mest vanlig:
a) Jenter liker eldre gutter
b) Jenter liker yngre gutter
c) Jenter liker gutter på samme alder

Igjen fra alderen 11-14 år. Sikkert ikke noe fast svar her heller, som noe er vell mer vanlig enn andre?

3. Det er en gutt som er 2 år yngre enn meg som liker meg. Han blir 12 i år, jeg blir 14. Men jeg lurer på, hvordan kan jeg vite om jeg liker han eller ikke? Han er ganske snill, og får meg lett til å le og slikt, men jeg liker ikke å det med mobbing om man er i lag med yngre.

4. Hvorfor er det egentlig en del som har samleie før dem er 16, evt. gifta seg?

5. Hvor gode karakterer trenger man på vgs for å bli advokat?

6. Hvorfor blir jenter mer lett mobba om man er sammen med en yngre gutt, men ikke motsatt?

7. Om, (jeg sier ikke At), jeg hadde vært i lag med han som jeg snakka om i stad, hvorfor tror du jeg hadde blirr lett mobbet da? Spessielt siden jeg er jente ..

8. Jeg har selv sagt til han at jeg ikke vet om jeg liker han eller hva jeg gjør. Men uansett så vil jeg vente en stund, fordi jeg ikke vil blir mobbet. Hva sier du til det? Bør jeg gjøre noe anderledes?

Klem fra jente på 13 år (:
Håper på så raskt som mulig svar.. Trenger det fort!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
 
Så bra at du er fonøyd med siden vår, det er alltid hyggelig å høre.
 
1)Forelskelse er rare greier og det gjør mye med oss uansett alder. På det første spørsmålet ditt vil jeg kanskje si at yngre gutter kanskje synes at litt eldre jenter er mer spennende enn jentene på egen alder. Jenter kommer litt tidligere i puberteten enn guttene, og mange synes nok at det er spennende med jenter som får litt former.
 
2)På det andre spørsmålet vil jeg kanskje tro at jenter i alder 11-14 år liker litt eldre gutter enn seg selv. Jenter i denne alderen, som jeg også nevnte over, er ofte i gang med puberteten. Hvis man er for eksempel 14 år og har begynt på ungdomskolen, så er det ofte at man synes guttene i klassene over utrolig kjekke og tøffere enn de som går på samme trinn som en selv.
 
Men, det er ingen fasit svar på disse spørsmålene dine. Forelskelse fungerer like godt begge veier, om man er 12 eller 14 år. Dette handler om kjemi mellom to mennesker.
 
3)Hva er det som hindrer deg i å vise interesse for en som er 12 år, hvis dette er en gutt du trives sammen med og som får deg til å le? Jeg synes jo det er trist hvis noen blir mobbet eller plaget for at man har valgt venner/kjærester som er yngre enn en selv.  
 
Hvis du lurer på om han liker deg, så prøv å legg merke til hvordan han oppfører seg når du er i nærheten av han. Jeg vil tro han flørter med deg, smiler, blikk kontakt og prøver å få oppmerksomheten din.
 
4) Det er heldigvis ikke de fleste som har samleie før de fyller 16 år. Halvparten av alle jentene i Norge debuterer seksuelt når de er 16,7 år og halvparten av alle guttene er 18 år. Det betyr at en tredjedel av resten har sex før denne alderen, mens resten har sex etter denne alder. Det mest vanlige er å være kjæreste først, kysse og kline litt, bli kjent med hverandre før man går videre.
 
5) Hvis man ønsker å studere juss i Norge må man ha gode karakterer for å komme inn på studiet. Søk på nettsiden til Universitet i Oslo, www.UiO.no og se om du finner opplysninger der.  
 
6) og 7) Det er ikke noe selvfølge at jenter som er sammen med en yngre gutt blir mobbet. Vi vet at det finnes noen ungdommer som gir sterkt uttrykk for sine meninger, og at de ofte blir hørt av andre. Men dette betyr ikke at det er det som er mest vanlig. Stol på deg selv og dine egne følelser, og vær sammen med venner som gir deg positiv energi og støtter deg for dine valg.
 
8) Hvis dere er forelsket i hverandre, så kan jeg ikke se noen hindring i veien for at dere kan være sammen. Hvis du er 13 nå og går på ungdomsskolen, så begynner han på samme skole som deg til høsten? Kan det bli enklere for dere da når dere går på ungdomskolen begge to?
 
Lykke til videre med forelskelsen.     
 
     

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om høyere utdanning?

På hvilken nettside kan du lese om forskjellige utdanninger og yrker?