Hopp til hovedinnholdet

Jeg er betatt av ei jente som er 16 år eldre. Hvordan roe ned følelsene?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 17-åring som går VG1. I min klasse er det mange minoritetsspråklige. Det er ei av jentene som er 16 år eldre enn meg og som jeg har blitt betatt av med tiden som har gått hun er bare generelt pen!. Men jeg vet jo at d aldri kommer til å skje noe mellom oss fordi hun har barn å et av barna hennes er et år eldre enn meg!?. Har dere noen tips som kan hjelpe meg til å roe ned både sexuelle å andre følelser om den dama hær?!?

Besvart 23.02.2019 18:15
 

Svar
Hei

Man velger ikke hvem man blir forelsket i eller betatt av, men man kan velge hva man gjør med forelskelsen. Det lureste er at du klarer å erkjenne overfor deg selv at det aldri kan bli noe mellom dere på grunn av den store aldersforskjellen. Da blir det enklere for deg å komme over henne. 

Det kan allikevel ta tid å slutte og være betatt, og å få vekk de gode følelsene du nå føler. Det er helt normalt og spesielt så lenge dere går i samme klasse. Du kan prøve å ikke prate så mye med henne annet enn det som er naturlig som klassekamerater. Prøv å overbevise deg selv om at det aldri hadde gått uansett. Hvis du har en god venn du stoler på som du kan fortelle om forelskelsen så kan det være godt å dele tankene sine med noen.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelsket i en venn

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Er du forelsket i noen du allerede er god venn med? Syntes du det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem, eller er du redd for å ødelegge vennskapet?

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell