Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor dytter jeg de vekk selv om jeg er forelsket?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veldig sikker på at jeg er forelsket i en gutt. Greia er at når de jeg liker liker meg så blir jeg redd ig dytter de vekk. Sikkert fordi jeg føler at der blir for seriøst. Jeg vil jo væte sammen med de men er for redd. What to do? Takk%u2764%uFE0F

Besvart 27.02.2019 03:09
 

Svar
Hei jente (13)

Det er veldig vanlig å dytte noen vekk selv om du er forelsket i dem, og du har helt rett i at det kan være fordi det blir for seriøst, for fort. 

Det kan være skummelt å innlede et forhold, så ta det sakte! Vær gjerne ærlig om det og si at du trenger litt tid og la ham respektere det. 

Det kan også fort virke for seriøst hvis alle vennene dine snakker om ham hele tiden og lurer på hvordan det går med dere, og du kan gjerne snakke med dem om at du helst vil finne ut av ting i ditt tempo. 

Det er også helt greit å ombestemme seg også hvis du blir usikker på ham eller finner ut at du ikke vil likevel! Det handler nettopp om det: å prøve og feile før du finner ut hva du vil og hvem du vil ha. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse