Hopp til hovedinnholdet

Jeg jobber på en skole, og liker en jente der. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 18 år og jobber på en skole og jeg er ansatt på den skolen! Det er ei på 17 år jente som jeg liker, og jeg vet ikke helt hvordan kan jeg gå fram og fortelle henne? siden jeg er som ansatt, det er vanskelig og jeg er litt redd. Takk :) NB. Jeg skal bare være ansatt der et år til

Besvart 07.03.2019 16:46
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du som ansatt på skolen kan i utgangspunktet ikke innlede et forhold til en elev selv om dere er så nærme i alder, og du "bare" er lærling, og "bare" skal jobbe der et år til. Mitt råd til deg er å ikke fortelle denne jenta at du liker henne, eller forsøke å innlede et forhold til henne. 

Følgende står i loven: "§ 193. Den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, straffes med fengsel inntil 6 år."  

Dette gjelder uansett alder og aldersforskjell.

Mange skoler (også universiteter og høyskoler) vil ha regler om ansatt-elev forhold. Bestemmelsen i straffeloven § 193 er ofte bakgrunnen for disse reglene. Det finnes imidlertid også andre grunner til at skolen har slike regler. Et brudd på slike regler vil kunne ha betydning for ansettelsesforholdet.

Først og fremst er nok dette regulert i reglementet som gjelder på skolen din. Jeg vil tro at en lærling etter reglementet ikke har lov til å innlede et forhold til elever ved skolen. Men dette må du eventuelt sjekke i reglementet på skolen du jobber. 

Håper dette ga deg svar på spørsmålet ditt :-) Lykke til

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser