Hopp til hovedinnholdet

Har humøret mitt en sammenheng med bruddet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og kjæresten min slo opp for to måner siden. Grunnen til at vi slo opp var fordi han var utro. Forholdet vi hadde føltes bra, men det var samtidig ikke et sunt forhold med tanke på at han har vært utro et par ganger. I begynnelsen hadde jeg det ikke så bra, men så føltes det bedre. Men nå virker det som om at jeg tenker mere på han enn jeg trodde og i det siste har jeg vært veldig sur og negativ. Kan dette ha en sammenheng og hva burde jeg gjøre?

Besvart 15.03.2019 10:46
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det kan absolutt være en sammenheng mellom humøret ditt og det at du nå er singel. Det er helt normalt å reagere på et brudd med sinne og negativitet. Det virker jo ikke som om denne kjæresten behandlet deg spesielt bra, men det er fortsatt en stor omstilling å bli singel. Selv om du har hatt det bedre i det siste, er det ikke så rart at du kan reagere med å være sur og negativ. 

Gi deg selv tid. Det kan være vanskelig og utfordrende å komme seg over et brudd. La deg selv kjenne på disse følelsene og få det ut. Det er bedre å være sur og negativ en liten periode nå, enn å aldri bli kvitt de negative følelsene etter bruddet.

Her gjelder det rett og slett å fokusere på deg selv og på det du trenger. Tilbring tid med venner og familie og gjør ting som gir deg energi. Har du noen hobbyer, er det kjempefint om du bruker tid på disse. Hvis ikke kan det være gøy å prøve ut nye ting. Mestringsfølelse kan gjøre mye for selvtilliten og hjelpe deg til å bli mer positiv:)

Men som sagt: det viktigste er at du er tålmodig og lar deg selv kjenne på alle følelsene som oppstår etter et brudd. Dette er bare sunt og normalt:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjærlighetssorg
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjærlighetssorg