Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en sint kjæreste.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en kjæreste som er veldig sint, han har et høyt temperament og dette er noe som går ut over meg. Han har aldri slått meg. Men spesielt når han drikker alkohol blir han veldig sint. Så sint at han tar det utover inventar og kjefter og smeller. Er det noe jeg som kjæreste kan gjøre med dette? For jeg elsker han så høyt, så veldig høyt. Han er en del år eldre enn meg og. Når jeg sier han trenger hjelp så vil han ikke ha dette, når han er edru er han nesten aldri slik. Han har vært igjennom mye i livet og.

Besvart 20.03.2019 12:04
 

Svar
Hei

Det er fint at du tar kontakt med oss. Det er frustrerende og skremmende å oppleve at den du er glad i blir så sint at det går ut over inventar. Selv om han ikke slår deg, går det også utover deg. Jeg vet ikke om han på annen måte virker truende ?  Trusler i seg selv er også en form for vold, da den som blir utsatt for det vil bli redd og være på vakt. 

Det er den som har sinnet som må ta ansvar og jobbe med sinnet. 
Det finnes god hjelp å få, dersom en virkelig vil bli en bedre partner. 
En som er så sint at den andre engster seg er ingen god partner. Selv om det for det meste skjer i beruset tilstand. 
Jeg er så tydelig på dette, da det å være sammen med en som er sint gjør noe med psyken, og sliter på partneren. 

Det finnes god hjelp til å lære seg å takle sinne, og finne andre måter å takle vanskelige følelser på. Familievernkontoret har meget gode kurs.

Jeg vil anbefale deg å ta dette opp med han, og dersom han ikke ønsker endre på noe vil jeg anbefale deg å bruke tiden til å vurdere om dette er noe du kan leve med over tid. 
Jeg skjønner at du er glad i han, men det er viktig at du tar hensyn til egen helse. 

Snakk gjerne med noen om dette, for eksempel helsesykepleier på skolen. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse