Hopp til hovedinnholdet

Er det galt å like noen som er 10 år?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det er galt å like noen som er 10 år og jeg er 14. Jeg har sterke følelser for henne, men hvordan vil ho reagere hvis jeg spør? Jeg tørr ikke spørre henne om hun synes det er greit. Jeg er veldig forelsket i ho. Trenger svar fort.

Besvart 08.04.2019 18:11
 

Svar
Hei

Det er ikke alltid så lett å styre følelsene sine. Jeg vil ikke si at det er noe galt i å like en som er såpass mye yngre enn seg selv.

Du er usikker på om du kan si noe om dette til henne, samtidig som du gjør deg noen nyttige refleksjoner. Jenta du er forelsket i er bare 10 år gammel og mest sannsynlig mye mer umoden enn deg.

Om du forteller henne at du er forelsket, kan det være at hun legger noe annet i det enn det du gjør. Videre kan det virke litt skummelt å få vite at du er veldig forelsket i henne.

Kan hende du skal skynde deg litt sakte og gi det litt tid før du sier noe. Det kan også være lurt å snakke med helsesykepleier om dette.

Masse lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell