Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig med aldersforskjell, hva bør vi gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente som dette året har fylt 15. Jeg har lenge vært betatt av kompisen til broren min som nettopp har fylt 22. I det siste har vi begynt å snakke sammen via snapchat og instagram og også tilbrakt tid sammen alene. Vi begge har innrømmet at det er følelser der, men synes det er vanskelig med aldersforskjellen... Vi vet at aldersforskjellen er stor og at om vi velger å ta forholdet et skritt videre vil det mest sannsynlig komme reaksjoner. Hva burde vi gjøre?

Besvart 19.05.2019 14:10
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at dette kan være en vanskelig situasjon! Aldersforskjell kan ofte skape utfordringer og spesielt når man er såpass unge som dere. I og med at du fortsatt er under den seksuelle lavalder, vil jeg råde dere til å gå forsiktig frem. Du er jo ennå ung og det kan være greit å ta det rolig frem til dere er helt trygge på hverandre. I utgangspunktet bør jo ikke alder ha noe å si. Det som betyr noe er hva dere føler for hverandre og om dere er på samme "bølgelengde". 

Men som sagt: det kan uansett være lurt å ta det rolig. Det er bare positivt å vente med et forhold til man er helt klar:) Jeg tenker likevel at det kan være fint å snakke om hva dere ønsker og eventuelt snakke med foreldre og søsken. Som du sier, er det jo en aldersforskjell der og det kan bli viktig å få støtte fra familie:) I bunn og grunn er det hva dere føler og tenker som betyr noe. Folk vil alltid ha reaksjoner. Ikke la dette hindre dere i å være sammen, hvis det er dere ønsker:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell