Hopp til hovedinnholdet

Er det innafor med 9 år aldersforskjell?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 16år og kjenner en som er 25år altså 9år forskjell. Han seier han begynner å bli betatt av meg og få følelser for meg. Jeg liker han tilbake for han er så snill å ser verdiene mine å ikke bare på utseende. Er det innafor med 9års forskjell? Han sier at jeg må bli eldre osv men jeg vet ikke hva jeg skal si til familien og venner viss det blir noe mellom oss.. bør jeg bare slutte å snakke me han å glømme han?

Besvart 22.05.2019 18:36
 

Svar
Hei


Det viktigste er at dere to har det fint sammen og er likeverdige i forholdet. Ni år er likevel en ganske stor aldersforskjell, spesielt når du er såpass ung. En idé kan være å gå rolig frem og gi venner og familie tid til å venne seg til tanken. Det virker jo som at dere har det utrolig fint sammen, men gjerne ta dere god tid. Dere behøver ikke å haste inn i noe:)

En mulighet kan være å snakke med familien din allerede nå og høre hva de tenker. Uansett hva du velger å gjøre, kan det være fint å få deres tanker rundt situasjonen:) Det kan også være en mulighet å fortsette som venner, frem til du er litt eldre og dere begge føler dere klare og komfortable med forholdet.

Det er bare du som kan bestemme hva du vil gjøre. Jeg skjønner at det ikke er lett - uansett hva du velger å gjøre. Men husk: du har tid. Det er bare fint å bruke god tid på å finne ut av hva dere vil og hva dere begge er komfortable med:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell