Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli straffet siden jeg vet hvem som selger narkotika?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg håper jeg ikke avbryter sommerferien til noen, jeg var bare veldig usikker på dette. Det var/er en gutt jeg likte og jeg begynte å snakke med han igjen. Da jeg snakket med han innrømte han at han selger masse narkotika og at han selv har prøvd litt. Han sa det var rundt 17 som selger i Oslo. Også begynner han mase etter nudes, å når jeg sa at jeg ikke sender så er det akkurat som om han bare slutter å snakke med meg. Men kan jeg bli straffet siden jeg vet hvem som selger narkotika og vet at det fortsatt holder på? Plis svar på det neste jeg spurte om også! Jeg synes det er dumt at det skal være sån, siden han også prøvde å selge til meg også sa jeg ellers takk så sa han at jeg kunne prøve det ut. Hvorfor liker jeg han enda???? Jeg prøver å ikke like han, men det er umulig! Tusen takk hvis dere bruker tid på å svare på dette.

Besvart 23.07.2019 12:52
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Så bra at du skrev til oss!

Du kan ikke bli straffet selv om du vet hvem det er som selger narkotika! 

Det er vanskelig å svare på hvorfor du liker denne gutten. 

Kan det være at han er snill, sjarmerende og snakker godt for seg? Kan det være at han er flink til å forstå deg, virkelig se deg for den du er? Kan det være at han er flink til å gi komplimenter? Da er det lett å like noen, kanskje til og med bli forelsket. 

Hvis vi ser på hva som er fakta, kan kanskje det hjelpe deg å komme over han? 

Det som er fakta er at da du ikke ville sende nudes, var det som at han sluttet å snakke med deg. Kan det være at han kun ville ha nudes fra deg? 

Det at han var villig til å la deg prøve narkotika gratis er skremmende! Hvis du hadde prøvd, og du hadde likt det, vet han at han da ville fått en ny kunde. Han ville tjent penger på deg!

Du er ei klok og sterk ung jente! Du sa nei til å sende nudes! Du sa nei til å prøve narkotika!

For noen av oss er det som om vi ønsker å hjelpe de vi ser som gjør ulovlige ting. Kanskje vil vi "redde" personen fra det den holder på med?

Dessverre er det mange som, i det de vil hjelpe og redde noen, selv blir avhengig av narkotika. En blir, lurt, overtalt og lokket inn i det, av den man liker.

Det beste du kan gjøre for deg selv nå, er å glemme den gutten! Det kan være vondt og de kan være at du får kjærlighetssorg. Men kjærlighetssorg går over! Se artikkelen om dette.

Du kan se om du klarer å snakke med de hjemme om dette. Da får du mulighet til å sette ord på det som har skjedd, og det vil være lettere å takle tankene og følelsene.

Hvis det er vanskelig, kan du snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. Du kan ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da har dere et godt utgangspunkt for en samtale. 

Fortsett å være den sterke, kloke og fine jenta du er! Du skal passe på deg selv fordi du er viktig og verdifull!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse