Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å bli forelska i noen du ikke kjenner eller som er eldre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om det er normalt at man blir. forelska på en person du aldri har sett før. Jeg var hos legevakten idag og der så jeg en mann som var kjekk og søt. Og jeg klarer ikke å glemme han. Men jeg har også den samme følelsen når jeg ser tre av lærerene mine på skolen. Den ene i hvertfall klarer jeg ikke å glemme, jeg syns han er kjekk men for de andre er han ikke kjekk og han er 20 år eldre enn meg tror jeg da. Når jeg ser han blir jeg glad og jeg vil tiltrekke han fordi han er mest opptatt med de elevene som bråker. Forrige år lagde jeg også bråk, jeg kom forseint med villige og snakket i timen og skulka timene og da så snakket han med meg og var opptatt med meg. Men jeg fikk kjeft hjemme derfor har jeg blitt en snill elev. Men nå så bryr han seg ikke om meg

Besvart 21.09.2019 07:44
 

Svar
Hei!

Ja, det er helt normalt å bli forelska i noen man kanskje bare har sett en gang eller i noen som er mye eldre enn deg. 

Å, være forelsket i læreren sin er både en god og samtidig vanskelige følelse.

Følelsene kan være sterke og kan oppta mye av tankene og dagdrømmene dine. Noen kaller det beundring, andre kaller det forelskelse. Det er ikke uvanlig å føle en stor glede ved å bli sett og forstått av en lærer. Derfor er det heller ikke så uvanlig å synes det er vanskelig å finne ut av følelsene man får når denne personen er hyggelig mot deg. 

Det klokeste man kan si til seg selv når man er forelsket i læreren, er at dette ALDRI kan bli noe av. Læreren er nok kjekk, men IKKE oppnåelig som en kjæreste. En lærer kan miste jobben om han/hun flørter med, eller har et forhold, til en elev. Det er ulovlig for læreren.

Forsøk å være deg selv, du trenger ikke å lage bråk, komme for seint eller skulke for at læreren din skal legge merke til deg. 

Forsøk å gjøre skolehverdagen fin for deg selv, det er lov å dagdrømme og ha fantasier om læreren, men det er ikke mer enn dette. 

Dersom du opplever at dette blir vanskelig, kan du gjerne snakke med helsesykepleier på skolen. Fortell hva du føler og opplever. Det er godt å lufte tankene sine av og til. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse