Hopp til hovedinnholdet

Er det lurt å bli sammen med en som er 16/17

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei, jeg er en jente på 13 år begynner på ungdomskole i år..og det er en gutt som er 16-17 som liker meg kjempe mye, han er snill og morsomt og utrolig søt. han er alltid utrolig snill mot meg. og jeg lurer på om det er så lurte å bli sammen med han???
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Enkelte ganger vil det kanskje ikke være lurt å bli sammen med en som er 3/4 år eldre når man er 13 år, fordi man faktisk er på helt ulike stadier i utviklingen. Likevel kan det godt være at det kan fungere hvis det er slik at begge to liker hverandre og dere har respekt for hverandre. Det er viktig at han skjønner at ikke alt er greit for deg, for det er ofte det som er problemet. Du må ikke føle at du er presset til å gjøre ting du ikke vil selv om han er eldre enn deg, og det må han også være klar over. Da snakker jeg selvfølgelig om sex og lignende, noe som du aldri må begi deg ut på før du er klar for det, og før du har lyst til det.

Men hvis begge to er enige om at dere skal prøve å bli sammen, så bør dere i tillegg være enige om at dere ikke skal gå så fort fram. Ellers handler det bare om at du stoler på han, og at du selv er forelsket i han. Så må du huske på at du alltid kan gå ut av forholdet om det ikke fungerer slik du vil at det skal gjøre.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om religionsfrihet?

Betyr religionsfrihet at man bare har rett til å velge religion, men MÅ tilhøre én tro?