Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Skal jeg si det til mamma, eller hva?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 14 år snart 15. Jeg har hatt kontakt med en gutt i snart ett år som jeg egentlig ikke helt vet hvordan jeg kom i kontakt med. Vi begynte å snakke masse, og fant ut at vi hadde mye til felles og at vi var begeistret for hverandre. Han er 19 og fyller 20 i år. Nå i det siste har vi bestemt oss for å være kjærester og jeg har snakket med han utrolig mye. Det føles nesten som om jeg har sett han hver dag. Så mye har vi snakket. jeg har møtt ham tre ganger og vi har hatt sex to ganger. Jeg vet at jeg er under den seksuelle lav alder, men når man elsker en person så høyt så er det ikke så lett å stoppe det. Jeg ville og han ville. Vi har snakket mye om fremtiden sammen og vi er enige om at dette er det riktige, at vi er kjærester. Problemet er; han vil gjerne møte moren min. Men jeg er veldig skeptisk pga. alderen. Når jeg sier det blir han lei seg og sur, og sier at jeg ikke elsker han nok osv. Jeg drev på med en gutt før som er to og et halvt år eldre enn meg, og da sa mamma at hun syntes at han var litt for gammel for meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Skal jeg si det til mamma, eller hva? Jeg er så fortvilet over situasjonen. Og jeg er redd for reaksjonen hennes og hvordan hun vil takle det! Kan du være så snill å hjelpe meg i denne vanskelige situasjonen? Takk på forhånd :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Du har jo rett i at aldersforskjellen er ganske stor, så dette er jo noe som du må vurdere grundig.  Jeg syns det er et bra initiativ fra denne gutten at han vil treffe moren din, slik at dere ikke har et forhold uten at hun vet om det.  Hun kommer nok sikkert til å være litt kritisk, men jeg tenker at det er bedre å stå i at hun kan være kritisk enn å ha et forhold som hun ikke vet noe om.

Du kan jo forberede henne ved å stille spørsmålet:  "Hva hadde du sagt om jeg ble sammen med en gutt som var en del eldre enn meg, men som du gjerne kunne få hilse på og bli kjent med...."  -Eller du kan si at du kjenner en veldig hyggelig gutt, og at han vil bli kjent med henne før dere blir noe mer enn venner.  Et tillitsforhold til mamma, tenker jeg er viktig vider, så å holde dette skjult er kanskje det minst lure.

-Du får tenke deg om og kjenne etter konsekvensene av at han er så mye eldre enn deg.  Det er en del utfordringer ved det som man ikke alltid greier å tenke på i starten.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold?

Hva er tilsetningsstoffer?