Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sammen med en som er seks år eldre (jeg er 13, han 19) og har to spørsmål. 1. Folk sier vi brude slå opp - burde vi?2. Kan han bli straffet ang sex?

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei! Kjempebra side. Jeg ville bare si att jeg er 13 år gammel, født 1996, og kjæresten min skal fylle 19 nå. Vi har 6 års forskjell jeg hvet det høres mye ut altså. Jeg er utrolig glad i ham, og han i meg, og forholdet vårt er kjempefint. vi har vært sammen i 2 år nå , siden han var 15-16. Jeg var veldig liten da men:P Okey mitt spørsmål er litt sprøtt egentlig. men tro det eller ei, og si hva dere synes men vi bryr oss bare ikke. Hmm. jeg elsker kjæresten min over allt, han er søt, ærlig :D Synes dere att det virker mye att jeg er sammen med kjæresten min på 18? for jeg blir litt sånn redd att folk synes det er feil og att folk kommer til og tvinge meg til og gjøre det slutt med ham. Men foreldrene mine og hans bryr seg ikke att vi er sammen, de er bare glade for att vi finner noen som vi liker/er glade i. men jeg kan jo heller ikke noe for att jeg er 13 og ikke kan vokse/endre min alder eldre heller så. Men har hørt att han kan straffes vist vi har sex? jeg blir bare mere og mere beskymret her altså :( jeg tørr ikke snakke med noen om det. Men jeg får heller alderig orgasme, jeg blir liksom ikke "kåt" nesten så kjæresten min bruker jo og fingre meg osv. men vii driver egentlig ikke så mye med sex. fordi vi rett og slett ikke bare "har lyst". men vi elsker og kose og kysse med hverandre <33 takk får svar.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For og svare på det første spørsmålet- så kan ikke noen si at det er feil at du er sammen med en som er mye eldre. Hvis dere er forelsket, og begge har lyst til å være i forholdet, burde ikke aldersforksjellen stoppe dere. Selvom det er mange som sier at det er feil at dere er sammen, og at dere ikke burde være sammen- så ikke hør på de. Hvis til og med foreldrene dine syns det er greit du er sammen med han, burde du ikke tenke på hva de andre sier en gang. Det er sikkert også mange som er sjalu for at dere har et så bra forhold. Nyt at du har en kjæreste, og en som elsker deg. Det er det mange som ikke har!

For å svare på ditt andre spørsmål, om han kan bli straffet hvis dere har sex- så er svaret ja. Men det er bare hvis du føler deg truet, og føler at han presser deg til noe du ikke vil. Som at du føler at han voldtar deg, og presser deg til noe du ikke har lyst til/er klar for. Da kan han bli straffet fordi du er under den seksuelle lavalder.
Men hvis dere begge to er med på å ha det, blir ingen straffet. Han kommer ikke til å bli straffet ut av det blå- du måtte isåfall ha annmelt han.

Håper dette kom til hjelp, og jeg håper du nyter livet med kjæresten din. Lev livet, og kos deg. Det høres ut som om dere har et fint forhold- og det burde du være kjempeglad for!

Mvh,
ungdomsredaksjonen i ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om det internasjonale samfunn?

Hva står WTO for?