Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en som er 8 år eldre og søskenbarnet mitt

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei:) Eg er ei 13 år gammal jente som er veldig forelsket i to gutter. Han ene er 8 år eldre enn meg, og jobber der pappa jobber så eg han møtt han ein del. Han andre er to år eldre enn meg, men han er søskenbarnet mitt. Hva skal eg gjøre eg klarer ikke å slutte og tenke på de. Du må hjelpe meg!!!!!!!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det virker som at du har skjønt at det er urealistisk å skulle være i noe forhold med noen av dem. På den ene siden er aldersforskjellen alt for stor og på den andre er dere for nært beslektet.

Jeg skjønner godt at det er vanskelig å slutte å tenke på de, slik er det ofte når man er forelsket i noen man ikke kan få. Men du vet at du ikke kan være sammen med en som er 8 år eldre enn deg, både fordi dere tenker helt forskjellig på det å være i et forhold, og fordi dere er på helt forskjellige plasser i livet. Og du kan tenke deg selv det oppstyret det ville ha blitt i familien om du skulle ha blitt sammen med søskenbarnet ditt.

Det er viktig at du bruker vennene dine i denne perioden. Hvis du stoler på dem kan du fortelle dem om hva du tenker og føler. Det er mye bedre å få pratet ut om ting, spesielt med vennene dine som kjenner deg. På den måten kan de også prøve å få deg med på ting, finne på mer sammen med deg slik at du slipper å sitte hjemme alene med tankene dine. vær mye sammen med vennene dine, og bruk tiden på ting du synes er gøy!

Prøv å se deg rundt, det er mye bra gutter der ute som verken er 8 år eldre eller i slekt med deg. Se etter gutter du synes er kjekke, og prøv å tenke deg andre muligheter. Det er ikke noe galt i å bare flørte med gutter uten at det skal bli noe mer utav det, og flørting er alltid kjempemorsomt og spennende!

Jeg legger ved en artikkel om kjærlighetssorg som kanskje kan hjelpe deg. Ellers må du bare ta tiden til hjelp, og prøve å overbevise deg selv om at det er best på denne måten. Det kommer til å ta en stund, men du vil komme over det.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjærlighetssorg
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjærlighetssorg


Quiz: Hva vet du om religionsfrihet?

Hva er de to hovedalternativene for konfirmasjon i Norge?