Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen gode tips om hva vi kan gjøre for å unngå konflikter/ene?

Jente 18 år
 

Spørsmål
Hei ung.no Jeg og kjæresten min har vært sammen i 1 1/2 år og vi har det kjempe fint sammen. Vi elsker hverandre og vi begge vet godt at vi kommer til å være sammen for alltid. Tenker ofte på ekteskap og ønsker oss barn om noen få år :-) Men vi har noen problemer.. Du skjønner det at vi krangler en god del. Om alt og ingenting. Noe som slettes ikke er noe bra!! Har dere noen gode tips om hva vi kan gjøre for å unngå konflikter/ene? Det går selvsagt på store å småe ting. Men vi kan krangle for eksempel pga at typen min oppfører seg umoralsk foran noen av mine venner og folk vi omgår til vanlig. Dette er de småe problemene.. De store går ut på meg og han i forhold til min tilstand. Jeg er nemlig manisk depressiv og dette bli ofte et problem for oss siden jeg er i et så variert humør.. Ønsker noen tips og triks for å unngå de små kranglene og hvordan vi kan takle alt så mye bedre enn det vi gjør nå.. Jeg lurer også på om dere kan komme med noen virkelig gode tips angående ting som jeg og typen min kan gjøre sammen slik at vi kan få litt ekstra pynt i hverdagen. Er det noe jeg kan gjøre eller si som gir han et lite løft en gang i blant? Kanskje overaske han med noe som viser han hvor høyt jeg elsker han. Han virkes så trist til tider og jeg føler noen ganger at jeg ikke gjør han lykkelig. Jeg har sjekket ut på nettet veldig mye angående ting som løfter forholdet opp, men ingenting virket aktuelt for meg.. Vil liksom ikke ha noe som er så vanlig,.. liker det orginale og spesielle :-) På forhånd: Tusen takk for hjelpen :-D Klem fra meg
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Jeg syns det er bra at du ser utfordringene i forholdet og ønsker å ta tak i det og gjøre noe med det før konflikter og krangling får ødelegge for det bra dere har sammen.  Jeg tror rett og slett jeg vil anbefale dere å kjøpe følgende bok og lese den begge to og prate og øve på det som er beskrevet der.  


Samlivsboken

felles.siteman.no/samlivssenteret.modum-bad.no/filarkiv/Image/Produkter/Samlivsboken.jpg','',',width=110,height=146,scrollbars=no,resizable=1,menubar=no');" title="Klikk for orginalstørrelse" class="produktbilde" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 10px; margin-left: 10px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; border-top-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-left-width: 1px; border-style: initial; border-color: initial; outline-width: 0px; outline-style: initial; outline-color: initial; font-size: 11px; vertical-align: baseline; background-image: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; -webkit-background-clip: initial; -webkit-background-origin: initial; background-color: transparent; color: rgb(0, 0, 153); text-decoration: none; float: right; border-top-style: solid; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; border-left-style: solid; border-top-color: rgb(255, 255, 255); border-right-color: rgb(255, 255, 255); border-bottom-color: rgb(255, 255, 255); border-left-color: rgb(255, 255, 255); background-position: initial initial; ">felles.siteman.no/samlivssenteret.modum-bad.no/filarkiv/shop_thumbnails/stort1Samlivsboken.jpg" alt="Samlivsboken" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; outline-width: 0px; outline-style: initial; outline-color: initial; font-size: 11px; vertical-align: baseline; background-image: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; -webkit-background-clip: initial; -webkit-background-origin: initial; background-color: transparent; background-position: initial initial; ">

Forfattere: Howard Markman, Scott Stanley, Susan l. Blumberg

ISBN: 9788249608034

Forlag: Damm

Format: Innbundet

Sider: 278


Omtale: 
Veien til et godt forhold går gjennom å snakke skikkelig sammen. Det går til og med an å lære seg å krangle konstruktivt. Boken lærer dere å leve sammen, lytte og takle konflikter, og å krangle på en konstruktiv måte. 
Boken gir gode råd til alle som vil bevare kjærligheten og hindre samlivsbrudd.

Det blir trukket frem fire faresignaler som ofte fører til samlivsproblemer. Ved å bli kjent med disse mønstrene, kan du hindre at de får overtaket. Og du kan lære en konkret måte å snakke sammen på som er til hjelp når temperaturen blir høy og temaene vanskelige.

Samlivsboken lærer dere

  • å snakke bedre sammen,
  • å lytte bedre til hverandre
  • å finne fram til det som skaper vansker
  • å krangle med konstruktive utfall
  • å avklare forventninger og ønsker
  • å legge vekt på det som gir trygghet, mening og glede


Boken beskriver også innholdet i et PREP-kommunikasjonskurs for par. Er du usikker på om dette kurset er noe for deg, kan Samlivsboken være en god start.

.......................

Et slikt PREP kurs som nevnes i teksten kan også være noe for dere.  Mange har glede av å få litt hjelp utenfra for å lære seg kommunikasjonsmåter for å hindre konflikter i forhold.  Slike kurs kan du også lese mer om her.

For å få et lite løft i hverdagen, så er det jo bare fantasien som setter en begrensning.  Du sier at du vil gjøre det litt spesielt.  Akkurat hva dere liker og som er spesielt for dere vet jeg ikke.  Det å planlegge noe å gjøre sammen og som dere kan glede dere til sammen kan være lurt.  -Da blir det jo også noe som begge setter pris på.  Om det handler om en tur, en spennende kveld hjemme, eller noe annet.  

En ting som er en hyggelig og god opplevelse for de fleste, og som ikke koster noe, er å ta imot ham når han kommer hjem en dag med et lite og godt måltid, pent pyntet bord, stearinlys og hyggelig musikk, og så etterpå la han få en lang og god massasje med en god olje.  -Det er en ganske sikker suksess og en oase i hverdagen.

Lykke til!
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om aldersgrenser?

Du kan ta jegerprøven fra det året du fyller..