Hopp til hovedinnholdet

Aldersforskjell og sex

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år som har en spørsmål angående forelskelse, aldersforskjell, etc. Jeg er nemlig interessert i en gutt på 19. For å være helt ærlig er jeg nok ganske forelsket i han. Det virker/har virket som han er/har vært interessert i meg. Han bruker å føre samtaler med meg, og jeg med han, og når vi snakker sammen føler jeg at det er "det rette", på en måte. Jeg føler meg trygg sammen med han. Han virker på en måte litt nervøs når vi snakker, og lener seg inntil ting, ler og smiler, osv. Jeg liker det utrolig godt! Kjemien er altså på plass, og for hver gang vi snakker, vil jeg snakke mer. Noe som ikke alltid går. Nå har jeg ikke sett han på en stund, for han har reist bort, så jeg vet ikke hvordan det blir å se han neste gang. Vi møtes aldri på fritiden, men jeg får møtt han av og til på jobben. Tror du han muligens liker meg?? Jeg vet ikke selv, og jeg tror ikke det er lettere for deg/dere å svare på det.. Uansett.. Så er det dette med alderen vår. Jeg synes selv at aldersforskjellen er helt OK. 4 år er helt greit for meg. Jeg er jo egentlig litt mer moden enn andre(ikke seksuelt, men oppførsel), føler jeg selv. Jeg er selvstendig og liker å klare meg selv. Han blir jo 20 i år, mens jeg blir 16, og det høres litt sprøtt ut, men når man tenker seg om er det jo ikke SÅ ille? Er det vel? Hver gang jeg snakker sammen med han føler jeg at det er noe der. Og så dette med sex og sånt. Han er jo 19, og trenger sikkert et seksuelt liv, mens jeg er 15. Jeg tenker, HVIS det hadde blitt noe mellom oss(noe jeg ikke tror akkurat nå), må jeg være klar over dette med sex. Jeg blir 16 om ikke lenge, så da er det jo ikke ulovlig å ha sex med meg, men jeg vet ikke om jeg er klar. Jeg har ingenting i mot sex, det har jeg ikke, men jeg vil ikke føle meg presset til det. Men jeg tror han er såpass moden at han hadde skjønt det, og at han hadde godtatt valgene mine. Men han har jo rett til et seksuelt liv.. Så jeg vet ikke. Om det skjer noe, finner jeg vel ut av det. Det var det. Jeg håper du svarer meg! :) Mvh. jente, 15.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

4 år trenger ikke nødvendigvis å være så mye, nei. Hadde det vært 5 år hadde det vært noe annet, men 4 år er litt i grensen, og det kan gjerne gå veldig bra. De største utfordringene er vel det du sier, sex og slike ting. Det handler også om hvor moden man er, om man vil det samme i et forhold, og om man klarer å være sammen når man kanskje har veldig forskjellige vennekretser, og kanskje ikke kan finne på så mye ilag sammen med andre venner.

 

Når man skal ha sex har veldig lite med alder å gjøre. Det har med å gjøre når du selv føler deg klar og trygg på deg selv. Man blir gjerne veldig utrygg i senere tid hvis man har sex for tidlig, eller hvis man har sex bare fordi man føler seg presset til det. Man bør være klar for det selv, og det burde være sammen med noen man føler seg trygg på, og som tar hensyn til deg.

 

Men likevel er det jo absolutt noe som er verdt å prøve på, hvis du er forelsket i han. Ta kontakt med han! Så får du se etter hvert hva som skjer med et eventuelt forhold og eventuelt sex. Kanskje blir du klar for det, og hvis ikke tar han forhåpentligvis hensyn.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell