Hopp til hovedinnholdet

Blir man flau av å være sammen med noen som er yngre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! :) Jeg har ei veninne, som er sammen med en som er ett år eldre.. Men han tørr aldri å vise det frem offentlig (kysser, klemmer, og sånt skjer sjeldent hvis det er andre der). Og jeg lurte på om det var fordi han var flau? Og Hvis en jente er sammen med ei som er mindre, hadde hun vært flauere enn det en gutt hadde vært hvis han var sammen med en som var mindre? Jeg lurte også på om det er normalt å være samme en som er tre år eldre? hvis du er 13 liksom.. For jeg liker en gutt som er tre år eldre, veldig godt, og tror han liker meg også. Men det som stopper meg fra å gjøre noe, det er alderen. Takk på forhånd! Mvh Meg :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er noen som rett og slett ikke liker å kysse og klemme offentlig. Kanskje fordi de synes at slike ting gjør man privat, eller fordi de føler seg ukomfortabel med det. Det er ikke sikkert det er fordi han er flau over henne, men det kan være at han ikke er vant med eller liker å vise følelser på den måten offentlig.

 

Det er jo mye mer vanlig at jenter er sammen med eldre gutter enn det er omvendt. Derfor vil det være rimelig å anta at en jente kunne ha lettere for å være flau over å ha en kjæreste som var et år mindre. Jeg tror derimot at når du først har tatt det skrittet at du synes det er greit å være sammen med en som er mindre, så synes du mest sannsynlig at det er greit å vise det også. Likevel kan det godt hende at man er veldig forelska i jenta/gutten som er mindre, men at man er redd for hva vennene skal synes om at man er sammen med noen som er yngre. Det gjelder helst hvis aldersforskjellen er større enn ett år. Ett år aldersforskjell er veldig vanlig hvis det er gutten som er et år eldre enn jenta, og det er det heller ikke så mange som synes er noe galt med. På din alder er det noen som ser litt ned på det at en jente er sammen med en gutt som er ett år mindre, selv om det ikke skulle være noe galt med det. Det som er enda mer vanlig er at jenta selv tenker at hun ikke vil være sammen med en gutt som er yngre. Dette blir mer OK jo eldre man blir.

 

Det er normalt å være sammen med en som er 3 år eldre, men ikke så veldig vanlig når man er 13 år. Akkurat i den ungdomstiden der blir aldersforskjellen ganske så tydelig. Når du går på barneskolen går han på ungdomsskolen, og når du går på ungdomsskolen går han på videregående. Men det trenger ikke være så galt det heller. Det som kan være dumt er at dere ikke har noen felles venner, og at det kan være vanskelig å få felles venner på grunn av ulike interesser og lignende. Det er også et problem at han kan være mer moden enn deg når det kommer til seksuelle ting. Det må ikke være slik at du føler deg presset til å gjøre noe du ikke er klar for, og du er veldig ung til å skulle ha sex, mens han er i den alderen hvor man blir veldig nysgjerrig på nettopp det.

 

Det kan gå veldig bra å være sammen med en som er så mye eldre - det kommer veldig an på hvordan begge to er som personer. Det krever mye, og man må kunne respektere hverandre og godta hva den andre vil og ikke vil. Det handler om å bli kjent med og kunne stole på den andre personen, og være klar på at han må presse deg til noe, men ta ting i ditt tempo.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell