Hopp til hovedinnholdet

8 års aldersforskjell, hvordan skal vi fortelle det til foreldrene våre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 25 år, og har fått følelser for en jente på 17. Hun er veldig voksen for alderen, og har bare eldre venner. hun har heller ikke hatt det så lett i livet, blitt mye svikta osv. Så det at hun fant meg eller vi fant hverandre var engentlig ganske så tilfeldig. jeg er jo ikke den som ser etter jenter på 17 år, og jeg tror engentlig hun ikke er den som ser etter eldre heller. men vi klikka bare helt sykt bra, og jeg syntes hun var helt herlig og kjempesnill. vi har det engentlig kjempebra sammen. men ett problem er og fortelle foreldrene mine og hennes. hvordan tror dere de vil reagere? og hvordan skal vi fortelle det ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg tror nok ikke at foreldrene deres vil ta det så bra. Alle foreldre vil nok bli litt skremt av en så stor aldersforskjell, bare fordi de vil beskytte ungene sine. Det er ikke sikkert at de blir sinte, men sjansene er der for at de blir lei seg, bekymret, og kanskje prøver å få dere fra det. Det må du være forberedt på.


Det som kan være lurt er å komme dem i forkjøpet med å snakke om mulige utfordringer med det å være i et forhold med så stor aldersforskjell. Les artikkelen "aldersforskjell i kjæresteforhold" som jeg har lagt ved, og tenk litt på det. Hvis du viser dem at du har tenkt nøye gjennom dette, og at du er villig til å satse på det likevel, så kan det hende de stoler mer på deg i dette valget og at de støtter deg mer. Vis at du er reflektert, og ikke bare blindet av kjærligheten. Jeg tror det er viktig at dere snakker med foreldrene deres hver for seg i første omgang. På den måten kan foreldrene deres reagere på den måten som faller dem naturlig, og ikke måtte passe seg for at jenta er der. Kanskje blir de til og med irriterte om du tar det opp mens jenta er der, og at det blir verre senere. De fortjener å høre det fra DEG, og kunne diskutere det med DEG. De ønsker nok å gi deg noen råd som ikke de vil gi foran henne.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell