Hopp til hovedinnholdet

Han er 5 år eldre, bruker han meg bare?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er forelsket i en som er 18, blir 19 i november. Men jeg er bare fjorten. Vi flørter og alt, men av og til er jeg litt usikker på om han liker meg eller ikke. 1. Kan jeg bli sammen med han eller er han for gammel? Driter i samleien, det har jeg gjort uansett. Passer godt på. 2. Han flørter med meg mye, og snakker om meg hele tiden. Men som jeg sa er jeg litt usikker av og til fordi det er ikke alltid han tar insjativ om du skjønner. Tror du han liker meg, eller er jeg bare en han bruker til det kommer en annen ? Hva tror du?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er umulig for meg å si om han liker deg. Det som kan være faren når du flørter med en som er såpass mye eldre enn deg er nettopp som du sier - at han bare bruker deg. Ofte vil en person som er mye eldre være interessert i kun et useriøst forhold, fordi et forhold med en så stor aldersforskjell ofte er problematisk. Det kan godt hende at han er interessert i deg kun for å ha et uforpliktet forhold - dvs at dere ikke går offentlig med det og bare flørter og har det gøy så lenge han orker det. Du er veldig sårbar i en slik situasjon. Hvis han blir lei står du igjen der såret.

 

Hvis det blir noe mer mellom dere så burde du passe på å prate med han om dette. Du må vite hva slags intensjoner han har, hva han vil med deg, om han er interessert i et forhold og hva han tenker om at du er så mye yngre. De ulike "hindringene" som kan komme i et slikt forhold med den aldersforskjellen må dere prate om. Du kan lese den artikkelen jeg har lagt ved der det er beskrevet hva slags problemer dere kan støte på.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell