Hopp til hovedinnholdet

Liker en gutt som er 6 år eldre og bor 10 timer unna

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg er ei jente på 15 år som liker en gutt på 21 år å som bor litt over 10 timer unna meg :/ Jeg liker han veldig godt, men jeg synes det er et lite proboem at han bor så langt unna meg... Hva ska jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg kan ikke fortelle deg hva du skal gjøre, men jeg ser litt flere problemer enn bare det at han bor langt unna deg. Han er 6 år eldre enn deg. Det er utfordringer med å skulle være sammen med noen som er så mye eldre enn deg - han har andre interesser enn deg og vil kanskje noe annet med forholdet enn det du vil. Han er mer moden enn deg - eller på den andre siden kan det være at han er litt umoden om det er slik at han interesserer seg for jenter som er så mye yngre. Begge deler kan være et problem. Jeg legger ved en artikkel om utfordringer som kan komme ved å være i et forhold med aldersforskjell, så du kan lese og tenke litt over det.

 

I tillegg må du tenke på hvordan forholdet kommer til å bli om dere skulle bli sammen. Hvor ofte får du sett han? Kommer du deg noen gang på besøk til han? Du måtte i så fall ha tatt tog/buss ettersom du ikke er gammel nok til å kjøre og noen neppe orker å kjøre deg i 10 timer for så å kjøre tilbake. Hvis det tar 20 timer tur/retur er det litt bortkastet å bare være en helg, og du hadde gått glipp av noe skole om du skulle være lenger. Og hvor ofte hadde han kunnet besøke deg? Han har sikkert sitt å styre med, kanskje studerer han og kanskje jobber han, uansett er det vanskelig å ta seg fri for å reise så langt. I bunn og grunn hadde dere truffet hverandre svært sjelden, og da er det vanskelig å holde et forhold gående.

 

Jeg må si at jeg ikke ser store muligheter for deg her, men det er selvsagt du som skal bestemme hva du skal gjøre og hva som er best for deg. Følelser er en sterk drivkraft, men noen ganger er man nødt til å tenke på hva som faktisk er rasjonelt og hva som er fornuftig.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell