Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å være sammen med en gutt som er 2 år yngre enn meg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei.. jeg er litt usikkert om en ting... i slutten av mars blir jeg 16, og kjæresten i januar blir 14. er det normalt å være sammen med en gutt som er 2 år yngre enn meg? jeg er sammen med han en uke, men jeg skjener han mer enn halt år. vi er naboer...jeg liker han, men fortsatt jeg føler rart at jeg er sammen med en 8 klassing... hjelp, jeg klarer ikke å slutt tenk på det!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke unormalt å være sammen med en gutt som er to år yngre, og siden dere er naboer, kjenner dere hverandre sikkert godt. Jeg synes ikke du skal tenke så mye på at han er en 8. klassing, men heller hvordan det føles når du er sammen med han. For hvis det føles riktig og du liker han, er det det viktigste.

 

En ting dere bør tenke på er imidlertid at når du blir 16, er du over den seksuale lavalder, og han er under. Det vil i utgangspunktet si at dere i følge loven ikke har lov til å ha sex. Les artikkelen under for mer informasjon om dette. Det kan også være lurt at du sankker med foreldrene dine om saken, det kan hende de har noe gode råd.

 

Hilsen redaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell