Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å bli sammen med en som er 12 år eldre, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er utrolig betatt og glad i en gutt som er 28 år. Vi har snakket over internett i over 1 år, og møttes i virkeligheten for første gang for litt over en uke siden. Har vært en god del med han siden da, og det er uten tvil noe mer enn bare vennskap mellom oss. Den tiden vi har snakket over internett, har jeg snakket med han om mye personlig, så vil si han kjenner meg ganske godt, og jeg han relativt godt. Han er trossalt 12 år eldre enn meg, og det skremmer meg siden han er så perfekt for meg; Vi har utrolig god kjemi, forstår hverandre, har det moro sammen, liker mye av det samme. Jeg kan være meg selv når jeg er med han og har egentlig en del tillit til han. Hva skal jeg gjøre? Har virkelig lyst til å bli sammen med han. Liker han utrolig godt og har aldri møtt en som matcher meg så bra. Følelsene er også gjensidig. Hater egentlig at han er 28 siden aldersforskjellen kanskje er for stor. Men så tenker jeg at det bare er et tall? Vi er jo på litt forskjellige stadier i livet, men ettersom jeg har ser det, trenger det ikke bli et stort problem. Så er egentlig bare aldersforskjellen jeg tenker på. Hva andre vil si, vil dem se på han som pedofil da, osv. Hilse frustrert jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg kan ikke bestemme for deg hva du skal gjøre. Det er en veldig stor aldersforskjell, og det er noe som folk kommer til å reagere på. Jeg setter jo spørsmålstegn ved hvorfor en 28 år gammel mann i første omgang hadde kontakt med en jente som er så mye yngre? Er det typisk for han å gå etter så mye yngre jenter, og hvorfor gjør han i så fall det?

 

Du må selv vurdere hva du skal gjøre, og veie fordelene og ulempene opp mot hverandre. I tillegg må du tenke på slike ting som at han er så gammel at han kanskje begynner å tenke på å stifte familie. Er du klar til noe sånt? Dette er også noe du må snakke med familien din om, hør på hva de har å si om dette. Når du er så ung har også foreldrene dine noe de skulle ha sagt.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell