Hopp til hovedinnholdet

Hvordan forteller jeg mor at jeg dater en som er tre år eldre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år. For litt siden møtte jeg en gutt (som da er kompissen til broren til min vennine) Og vi kom godt overens. Men denne gutten er da 18 år. Vi snakket masse, skypet, tekstet og hadde lange telefon samtaler før vi nå nylig gikk på kino. Sammen med denne gutten har jeg det utrolig gøy, og det virker som vi har gjensidige følelser. Det jeg er urolig for er om det er dumt og uansvarlig oven for meg selv hvis jeg går inn i ett forhold til denne gutten. Og hvordan forteller jeg min overbeskyttende og på tuppa mor at jeg dater en som er tre år eldere enn meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det trenger ikke nødvendigvis være dumt og uansvarlig. Tre år er en stor nok aldersforskjell så gammel som dere er, men det kommer an på personene involvert om det er en for stor aldersforskjell. Du må avgjøre om det føles rett for deg og vurdere de ulike problemstillingene som kan komme når det er aldersforskjell mellom dere. Dette kan du lese mer om i artikkelen Aldersforskjell i kjæresteforhold, som jeg legger ved svaret.

 

Det er nok ingen andre måter å fortelle moren din det på enn å si det rett ut. Si at du vil prate med henne om noe, og så forteller du at du har møtt en gutt. Fortell henne om han, si hvor gammel han er. Si at du har tenkt på det og lurt på om det var dumt, men at du liker han veldig godt og at dere har det morsomt sammen!


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell