Hopp til hovedinnholdet

Hva bør jeg gjøre når jeg er forelska i en 24-åring fra Tyskland?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et ganske stort problem for meg.. Jeg tror jeg begynner å bli forelsket. Mange vil vel si at det bare er koselig, men ikke i min situasjon. Jeg KJENNER ikke personen, jeg har bare snakket bittelitt med han. Det største problemet er vel at han er 23 (blir 24 i oktober) og at han bor i TYSKLAND. Jeg elsker Tyskland som land, og har vært på ferie der mange år på rad nå. Er meningen at jeg skal det i år og, men jeg har så evig lyst til å møte han. Jeg tør ikke å ta kontakt med tanke på at han er noen år eldre enn meg, og jeg er redd han skal ta meg for bare å være en ''groupie''. Det har seg sånn at jeg var UTROLIG stor fan av bandet han var medlem i for..Tja.. 1-2 år siden? Han sluttet i det, og jeg vet ikke om de spiller enda. På grunn av dette ble han ganske kjent verden over. Kom litt i kontakt med han via facebook fordi han skrev på siden sin der at han holdt gitarkurs for de som var interesserte, og det ble jeg med på. den timen jeg var på Skype med han var helt utrolig. Vurderer å skrive til han igjen for å spørre om det er muligheter å få til det en gang til. Jeg vil ha kontakt med han.. Om jeg bare får mot til meg, så tror jeg at jeg skal gjøre det.. Jeg tror at jeg begynner å bli forelska fordi jeg har akkurat samme følelser som er typiske symptomer. Bl.a: ''Trangen til å se, røre ved eller snakke med den du har kjær øker i så stor grad at den føles vanedannende'', ''Du kan miste matlysten.'', ''Du får mindre behov for søvn.'' osv.. Hva bør jeg EGENTLIG gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg tror ikke du skjønner helt det faktum at han er veldig mye eldre enn deg. Han er voksen og du er en ungdom. Den forskjellen er enorm. Det er 8 år mellom dere, og den forskjellen virker enda større når dere er på hver deres side av en så stor overgang i livet; den å bli voksen. I tillegg bor han i et annet land. Det kunne ikke ha vært stort mer som hadde gjort dette vanskeligere.

 

Det er ikke unormalt å bli forelsket i noen som er eldre enn deg eller bor i et annet land, men man er nødt til å prøve å innse det når det er en forelskelse som ikke kan bli noe mer enn en forelskelse. Sjansen er nok liten for at han føler det samme som deg, og dette sier jeg ikke for å være ekkel, men for at du skal klare å komme deg videre. Da må du skjønne at det er best slik. Jeg tror du er nødt til å prøve å komme deg over denne mannen (for ja, han er en mann og ikke en gutt), og gå videre. Prøv å skjønne at det her ikke går. Det kan være vanskelig, og du kommer til å være lei deg som du er nå, men det vil gå over med tiden. Det gjør alltid det, selv om det ikke føles slik. Snakk med venner om det som du stoler på og prøv å se på gutter på din egen alder!


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell