Hopp til hovedinnholdet

Han er tre år eldre enn meg, er det for mye? Bør jeg droppe det?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg er en jente på 12 år som fyller 13 i september. En jente i klassen min begynte å snakke med en gutt som hun kjenner som er 16 år gammel. Også da begynte en annen jente i klassen min å snakke med han på skype, så dem ringte til hverandre så dem så hverandre gjennom camera. Også fikk jeg se et bilde av han og tenkte bare inni meg: Han er jææævla kjekk. Og jeg tenkte bare at jeg aldri hadde sett en sååå pen og kjekk og snill gutt før. Så jeg la han til på skype, og begynte å snakke med han med en gang. Og vi har cirka pratet sammen i en måned nå. Også har vi sett hverandre gjennom camera. Å jeg vet nå at jeg liker han veldig. Men har er 16 år gammel og jeg er bare 13 år. Og jeg vet ikke om det er litt stor aldresforskjell eller ikke. Så jeg trenger deres hjelp. Hva skal jeg gjøre? Skal jeg fortsette å snakke med han å kanskje utviklet det til noe stort(altså kjærester) så kan det hende vi kan bli sammen når begge blir litt større, for da er ikke aldresforskjellen så stor, eller skal vi bare være venner? trenger deres hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er i alle fall en aldersforskjell man må tenke på. Forskjellen mellom 13 og 16 er ganske stor. Han går vel på videregående da. Jeg kan ikke bestemme for deg om det er noe du bør droppe det eller ikke. Det kan godt hende at det kommer til å gå bra! Det handler bare om at dere må ha respekt for hverandre, og fremfor alt at han må respektere dine grenser.

 

I tillegg sa du ikke noe om hvor han bor. Hvis han bor langt unna deg må du tenke på det også. Et forhold over internett er ikke noe å satse på. Men om du har mulighet til å møte han en gang, og venninnen din kjenner han så du vet at det er trygt å møte han, så kan du jo prøve det. Det er noe dere begge to må snakke om. Han tenker sikkert også på det at du er 3 år yngre enn han. Bli ordentlig kjent med han før du eventuelt blir sammen med han.

 

Jeg ville også ha snakket med foreldrene mine om det. Det er nok noe de må tenke litt over, som de kanskje ikke synes er så bra i starten. Derfor er det viktig at du er tidlig ute med å snakke med dem om det slik at de kan få vent seg til det. Vær ærlig og åpen med dem, det lønner seg alltid!


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell