Hopp til hovedinnholdet

Går det å være ilag med en 2 år yngre jente? Hvordan slutte å være sjenert?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei jeg vil stille ett spørsmål som kanskje virker veldig rart men jeg er en gutt fra oslo har akkruatt fått meg ny kjæreste å hun fyller snart 14. å jeg lurte på om det kan gå å være ilag me en som er 2 år mindre? vi begge er forelsket, jeg har kanskje opplevd litt mer innen forhold. åsså har dere noen tips om å klare å slutte å være så sjenert?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

At hun er to år mindre tror jeg nok skal gå bra! Det handler mest om hvordan dere selv takler det og hvordan dere oppfører dere mot hverandre. Det er viktig at du viser respekt for henne når hun er yngre enn deg, og tåler at hun setter grenser. Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold, så du kan lese litt om vanlige utfordringer.

 

Det er vanskelig å gi noen klare tips om hvordan man kan slutte å være så sjenert. Det er noe som mange plages med, men som egentlig ikke kan løses på andre måter enn bare å tvinge seg selv til å være mer sosial og ta ordet når man får muligheten. Prøv å delta mer og mer i samtaler i grupper. Det kan være tøft og vanskelig, men av og til må man bare presse seg selv. Kanskje kan det hjelpe om du begynner med å være mer åpen med de nærmeste vennene dine og kjæresten din, og deretter begynner med de andre. Det er kanskje lettere for deg å ikke være så sjenert om du er blant gode venner og folk du er vant med og stoler på.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell