Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye er for mye aldersforskjell?

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg er forelsket, men han er en del eldre enn meg. jeg har lest artikkelen om aldersforskjell, hva antar dere som for stor aldersforskjell. vi er begge kristne, og vi mener at sex hører til ekteskapet, så det blir ikke noe problem, vi har også noen felles interesser, og noen ulike. vi har felles kjente, men han er en del eldre enn meg. er han for gammel for meg? jeg er ikke forelsket på samme måte som det har vært før. det er lissom noe mer. han er i hvertfall mer enn 3 år eldre, og mindre enn 7 år eldre. hvor mye er for mye. og hvordan kan jeg gå fram???? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er vanskelig å si hvor mye som er for mye når det gjelder aldersforskjell. Det er klart at 7 år er en veldig stor aldersforskjell. Jeg vil si at 5 og 6 år også er en stor aldersforskjell. 3 år er en vanlig aldersforskjell. Men så kommer det at når du er bare 15 år så blir forskjellene litt større. Han er kommet mye lengre enn deg i utdanningen og livet generelt, han er kanskje mer moden enn deg, har opplevd mer og forventer kanskje noe annet av forholdet. Om et forhold mellom dere to vil gå bra og fungere er det ingen som vet, og dere to må finne ut sammen om dere tror det vil fungere og om begge to virkelig vil det.

 

Hvis du tror det er en sjans for at han liker deg også, hvis dere har flørtet eller at han har gitt noe slags tegn, så er det en bra start. Begynn med å ta mer kontakt med han og flørte litt med han, og se hvordan han responderer. Hvis du gir litt, så vil han gi tilbake om han føler det samme.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell