Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine lar meg ikke være sammen med han (5 år eldre)

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! aner ikke om dette er riktig emne men uansett...For ikke så lenge siden så la en gutt meg til.Han var bestevenn til han jeg holdt på med.og siden han jeg holdt på med bodde to timer fra der jeg bor.så skjønte jeg at det ikke kom til å skje noe.Så begynte han og snakke til meg(bestevenn til han jeg holdt på med) så ja vi snakket egentlig en del.så en dag fant vi ut at jeg skulle vere med han.Men det at han er 17 år gammel,og jeg er 13(99'er) han bryr seg ikke.men jeg tok ikke telefonen da mamma ringte når jeg var med han.sa ikke hvor jeg var heller.så mamma ringte venner osv om hvor jeg var og en viste hvem jeg var hos.og hun sa det til mamma.så hun klikka,hun fikk masse informasjon av han.og mamma trur han bare er ute etter sex osv :'( det virker sånn at jeg ikke får være med han siden han er 94'er! å det er så vanskelig siden jeg HAR DRIT MYE FØLELSER FÅR han! hva skal jeg gjøre? han liker meg også! å jeg har kjempelyst til og bli ilag med han.og han vil det sammme.men det at jeg ikke får være med han..vær så snill og svar! :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Dette er noe du må ta med foreldrene dine. Så lenge du er under 18 har foreldrene dine ansvaret for deg. Jeg skjønner at de er skeptiske til at du skal bli sammen med en som er 4-5 år eldre enn deg. Akkurat i den alderen er det mye som kan bli problematisk med å bli sammen med en som er så mye eldre og det kan medføre et stort press på deg. Blant annet når det gjelder sex. Selv om du ikke tror han kommer til å presse deg til noe du ikke vil så er han 17 år og kommer nok etter hvert til å tenke på det med å ha sex. Du er bare 13 år, og det er veldig tidlig for deg å skulle ta det skrittet. Det er 3 år igjen til du er over den seksuelle lavalder, noe som igjen betyr at han burde måtte vente til han er 20 år før noe slikt skjer mellom dere. Du skal også føle deg klar til å ta et slikt stort skritt og du må kunne stole på han.

 

Det kan godt hende at et forhold mellom dere to ville ha fungert, men det er dessverre en kamp du må ta med foreldrene dine. Du må sette deg ned og prate med dem og prøve å forstå din side av saken. Det er viktig at du er åpen og ærlig med dem - på den måten vil de føle at de vet hva som skjer i livet ditt og det vil være lettere å stole på deg og la deg ta enkelte avgjørelser selv. Fortell dem hvorfor du liker han og hvorfor du tror det kommer til å fungere. Spør om det ville hjelpe om han kom på besøk og slik at de fikk møtt han og bli kjent med han. 

 

Det som absolutt ikke hjelper er om du lyver til dem. Det gjorde nok ikke ting bedre at du ikke sa ifra om at du var på besøk hos han og at hun måtte høre dette av noen andre. Du må være åpen med dem. Fortell dem hvor du er og hva du gjør. Ta telefonen når de ringer. Hvis de ikke en gang kan være sikre på hvor du er eller hva du gjør kommer  det til å bli vanskeligere for dem å stole på deg. 

 

Når det er sagt, så synes jeg at du må ta et standpunkt når det gjelder den andre gutten du holder på med også. Du kan ikke holde på med to samtidig, selv om han bor langt unna. Om du er interessert i noen andre burde du fortelle han det og avslutte det du har på gang med han. 


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell