Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få kontakt med han uten å virke desperat? Han er fire år eldre.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år og liker en gutt som er ca fire år eldre enn meg. Jeg har bare snakket med han et par ganger men det var da jeg var mindre og ikke var så interessert i han. Men nå har jeg fått øynene litt opp for han. Og vet ærlig talt ikke hva jeg skal gjøre for å komme i kontakt med han! Jeg er ganske så sjenert nå det kommer til å bli kjent med nye folk. og om jeg først begynner å snakke så blir jeg sykt barnslig og rar eller sier noe som er dumt! Hvordan skal jeg klare å komme i kontakt med han uten å virke helt desperat??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er vanskelig for meg å svare på dette i og med at jeg ikke vet hvordan du kjenner han. Det eneste jeg kan råde deg til er å bruke mulighetene du har fra før; tenk over hvordan du kjenner denne gutten. Kjenner du han gjennom noen venner? Gjennom skolen? Gjennom en aktivitet du går på? Da må du bruke disse mulighetene til å få snakket med han. Bruk enhver anledning du har til å få utvekslet et par ord. Å treffe på han naturlig er den beste måten å få kontakt på uten å virke desperat.

 

En annen mulighet du har er å sende han en innboksmelding på for eksempel facebook. Der kan du skrive til han, spørre han hvordan det går, si at det er lenge siden osv. Det er i alle fall en måte å komme i kontakt på, så kommer kanskje det andre av seg selv. Hvis du først begynner å snakke med han vil han nok vise interesse dersom han liker deg. Dersom han virker litt avvisende kan dette tyde på at han ikke er så interessert. Ellers vet jeg ikke om andre måter du kan komme i kontakt med han på, med mindre det er slik at dere bor i samme område og har en sjans for å møte på hverandre en eller annen plass.

 

En annen ting du må tenke over er at denne gutten er fire år eldre enn deg. Når du er 15 år er dette en ganske stor aldersforskjell. Dere er jo på ganske forskjellige stadier i livet, og har forskjellige syn og planer for årene framover. Han er ferdig på skolen, mens du har noen år igjen. Han er snart voksen, mens du fortsatt er tenåring. Det at du sier du er redd for å virke barnslig, rar og desperat er et tegn på at det er litt avstand mellom dere to. Dersom dere skal tilbringe tid sammen er det dumt hvis du går rundt og tenker at du er yngre enn han. Dette er et dårlig utgangspunkt for et vennskap/forhold.

 

Tror du dere kan passe sammen til tross for aldersforskjellen? Dette må du tenke over før du bestemmer deg for å ta kontakt. 

 

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell