Hopp til hovedinnholdet

Han er uoppnåelig, men jeg tenker på ham hele tiden....

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er utrolig forelska i en gutt. Har vert forelska i han i ca 4 år! Vi gikk ikke på samme skole før, men jeg såg han tilfeldig rundt om kring innimellom. Nå i høst begynte vi på samme skole og jeg ser han i kantina i friminuttene av og til. Jeg klarer ikke slutte å tenke på han. Den følelsen jeg får av å se han blir bare sterkere og sterkere. Jeg har aldri snakket med han, vi har ingen felles venner og jeg tviler på at jeg kommer til å bli kjent med han i det hele tatt. Vi har fått øyekontakt flere ganger og jeg prøver å smile til han, men ingenting annet skjer. Jeg har prøvd å foklare meg selv i fire år at jeg aldri kommer til å få han og prøvd alt jeg kan komme på for å slutte å tenke på han, men det virker ikke. Jeg er veldig sjenert med folk jeg ikke kjenner så jeg tørr ikke å si hei til han engang. Dette begynner å bli et stort problem for meg. Jeg føler at jeg på en måte blir innestengt i meg selv. Jeg er veldig stille, blir fort lei meg, følger ikke med hva andre sier og føler meg helt usynlig. Det hender ofte at vennene mine glemmer å gi beskjed til meg når de skal finne på noe, siden jeg aldri snakker eller er blid uansett. Etter skolen sitter jeg for det meste bare hjemme fordi jeg blir utrolig sliten av å tenke så mye på han. Jeg vil så gjerne være meg selv, være glad og ikke begkymre meg for alt. Jeg vet hvordan jeg egentlig er, men den personen er stengt inne i meg og jeg klarer ikke få den ut på en måte. Det er også litt for mange diskusjoner hjemme, så det gjør det jo ikke bedre det heller. Om kvelden så tvinger jeg meg selv til å være våken fordi jeg ikke vil sove. Jeg trives liksom ikke godt nok på dagtid, så når jeg sitter alene i senga mi å bare slapper av om kvelden og vet at ingen kommer til å forstyrre meg så er det helt herlig. Hva skal jeg gjøre? Er det noen metoder/oppgaver jeg kan gjøre for å ikke tenke på gutten? Hvordan kan jeg få frem den personen jeg egentlig er? Trur jeg trenger litt bedre selvtillitt også egentlig.. Hvordan kan jeg få det? Trenger virkelig hjelp :/ Hilsen litt frustrert jente...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Ta farvel med drømmen

 

Hvilke tanker er det som gir deg den sterke følelsen for denne gutten.  -Er det "han er pen", "han er kjekk", "han er en uoppnåelig drøm", eller er det noe annet?  -Om du prøver å få tak i det, har du muligheten til å begynne å tenke litt annerledes og dermed "programmere" deg selv til å bli mindre og mindre opptatt av ham. 

 

Jeg tror nok at det også er veldig lurt at du jobber med sjenansen din og med å være mer sammen med de andre.  -Dette kan gjøre deg mer trygg og sosial, men det kan også gjøre at drømmen om denne gutten, tar litt mindre plass og tid. 

 

Mitt råd til deg er også at du tar en bestemmelse på om du faktisk VIL ta farvel med den deilige drømmen denne gutten er.  -Det er jo ikke så lett å la være å tenke på ham, om du ikke vil slippe drømmen!  Du kan jo også prøve å gi deg valget: enten jobbe ærlig for å droppe drømmen om ham, eller bestemme deg for at om du skal holde på drømmen, så må du våge å prate med ham.  -Det er kanskje flaut, men IKKE farlig!  -Si det til deg selv. 

 

Kanskje du skulle prate med noen om de diskusjonene som er hjemme.  -Hvis det er slitsomt, kan jeg forstå at det er godt å ha en drøm å flykte til.  -Men kanskje finnes det andre måter når diskusjonene er slitsomme. 

 

Du kunne for eksempel ta en prat med helsesøster på skolen din eller på Helsestasjon for ungdom, både om det å bli tryggere sosialt, om den "håpløse" forelskelsen og om diskusjonene hjemme. 

 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Betatt av en kjendis?

Justin Bieber (colourbox.com)

Er du blant dem som tenker på Justin Bieber hele tiden? Eller har du opplevd å bli skikkelig forelska i en annen kjendis? Du er ikke alene. Her kan du lese om hva en slik forelskelse kan føre til, og få inspirasjon til hvordan takle forelskelsen så den ikke overtar hele hverdagen din.

Av Signe, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse