Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få kontakt med gutten jeg liker? Hvordan bli venn med han?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 år, snart 14. Jeg har sendt inn spørsmål her før og har fått svar, men desverre har jeg ikke turt å gjøre de tingene dere ga forslag til. Denne personen jeg liker heter da Markus, han er 14 år. (Vi går i samme klasse, 9.Trinn) Han vet at jeg liker han, vel..alle vet det, men ikke vet jeg om han liker meg! Før i syvende klasse hadde vi en god del kontakt, men i åttende klasse forsvant kontakten litt, vi snakket ikke mye og var det noe, så spurte han meg eksempel om han kunne få maten min. Vi har også kranglet en liten del, men endt opp godt..men kontakten sank. Nå i niende har kontakten synket mer, og nå gir jeg snart opp. Det er alltid jeg som har startet en samtale på facebook..(aldri face 2 face)..og to jenter i klassen (Sara & Sofie) har bedre kontakt med han, enn det jeg har med han. For Sara og Markus er veldig gode venner! Dem tuller med hverandre, kiler hverandre til dem kjefter på læreren om at h*n er irriterende osv. Jeg blir så sjalu!! Sofie som er en del fjortis har også god kontakt med han, det er mest han som kommer til henne, men alikevel. Jeg blir lei meg! Jeg husker at vi hadde håndball for 4 uker siden, vi spilte kamp og jeg, Markus og Sofie ble byttet ut så vi fikk en liten pause. Jeg satt på en benk som var ved siden av der hvor dem satt, på en slags hau med matter. Jeg hørte han sa at han hadde så vondt i skulderen og ville bli massert. Hun masserte han, og han masserte hun. Jeg husker også at han sa: "Ah, du har så deilige lår" Og smilte...Jeg ble så lei meg! Jeg fik lyst til å grine, nå vil jeg ha kontakt med han, men herregud, jeg tørr jo ingenting! Hva skal jeg gjøre? Jeg vil bli bestevennen hans, jeg vil kødde med han sånn som dem gjør. Hvordan? Jeg tørr jo ikke mye, men jeg må jo hoppe i havet! Hva skal jeg gjøre for å ikke bli sett på som en bitch som Sara kaller meg! Hjelp, jeg vil bli hans gode venn! Svar veldig fort! Vær så snill :´( Hilsen en veldig sjenert, trist og sjalu jente, 13.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke så mye annet du kan gjøre enn å prøve å bli kjent med han på egen hånd. Nå vet du jo at det ikke fungerer så godt over nett, så derfor burde du ta kontakt i virkeligheten. Ikke tenk så mye på hva de andre gjør og sier, tenk heller på deg selv! Hvis det at han kjenner andre jenter stopper deg kommer du jo aldri til å få kontakt med han. 

 

Det at dere går i samme klasse er en fin start. Ta med deg en venninne, gå bort til han i et friminutt og prøv å start en samtale. Ellers må du gi av deg selv, og ikke prøv å være noen andre - da går det som oftest galt, og du vil neppe oppnå det du ønsker. Ikke vær redd for å ta initiativ til å flørte, det er ikke bare gutten sin oppgave. Gjør små ting som å prøve å få øyekontakt, og smil til han når dere møtes. Prat med han, og vis han oppmerksomhet. Ikke la han føle seg som alle andre, det er egentlig det det i bunn og grunn handler om :-) Gi han komplimenter om det passer slik, og fortell han hva du synes om han. Vær interessert i han, og spør han om han selv. Det er ikke noe i veien for kroppskontakt etter hvert som dere blir kjent. Ta han på armen eller lignende, og gi han klem når du drar hjem f.eks. Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse