Hopp til hovedinnholdet

Jeg 15, kjæresten 20.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 15 år. Hvis jeg hadde hatt muligheten til og velge kategorien "kjærlighet" ville jeg heller gjort det. Det har seg nemlig slik at jeg har begynt og falle pladask for en 20 åring. Jeg er veldig moden for alderen, og mentalt sett er vi like. Mange reagerer jo forsåvidt når jeg nevner aldersforskjellen, og det plager meg. Fordi jeg og gutten jeg er forelsket i har det så fantastisk sammen. Vi ler og har det morro, samtidig som vi kan snakke om alt mulig! Seriøst og useriøse temaer. Jeg er midt oppe i en vanskelig situasjon nå, hvor livet mitt og familiens ikke er en dans på roser. Og han er det eneste som virkelig gir meg glede i disse dager, kan ikke forestille meg hvor fysisk og psykisk nede jeg ville vært uten han. Ikke det at jeg ikke er selvstendig, men han gir meg så mye livsglede rett og slett. Jeg har ikke fortalt dette til mine foreldre, altså at jeg møtter denne 20åringen. Og det er fordi jeg er redd for at de skal skille meg fra en som betyr såpass mye for meg. Mennesker er så dømmene, det er på en måte en uskreven regel at man ikke skal bli sammen med en som er såpass mye eldre/yngre. Hvorfor må folk i det hele tatt dytte nesen i andres liv om noen har det bra sammen? Godt spørsmål. Jeg forstår at foreldrene mine beskytter meg og har mye og si i dette tilfellet. Men det de ferreste faktisk vet er at en 16 åring har gjort meg mye mer vondt en hva denne gutten noen gang er i stand til å gjøre. Samme med en 15 åring. Har blitt utnyttet til de grader av enkelte gutter. ( blitt utsatt for sinnsyke ting ) men denne gutten er moden, mer som meg. Vi er like! Han respekter meg, presser meg aldri til noe jeg ikke vil og liker meg for den jenta jeg er. Vi har ikke hatt sex heller. - er så heldig som har funnet en som han, takk gud. Men.... Hva burde jeg gjøre ? :'( tanken plager meg til de grader! Håper på et svar som vil hjelpe meg. Tusentakk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har det bra, men noe plager deg...  -Er det dårlig samvittighet?  Trives du dårlig med å ikke fortelle foreldrene dine om dette?  -Jeg tenker at det kanskje er sånn.  -Da er det nok det du må gjøre noe med for å få det bedre.  Hvis du presenterer denne gutten for dem, og de forstår at han er en bra gutt som behandler deg godt og med respekt, så vil foreldrene dine kanskje ikke reagere så avvisende på dette som du er redd for? 

 

Det beste er jo som regel å spille med åpne kort, så man slipper å holde ting skjult og å gå med dårlig følelse.

 

Det at denne gutten møter deg med respekt og er hyggelig mot deg er i alle fall bra, og det at han ikke utsetter deg for noe press og at dere ikke har hatt sex når han er så mye eldre og du er under 16 er også en bra ting. 

 

Jeg kan jo forstå at det er godt å ha noen som er gode å være med og som bryr seg om deg når du ellers har det vanskelig. 

 

Kanskje kan du også be om råd hos noen andre voksne du har tillit til i denne situasjonen?


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell